Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az osztrák védelmi miniszter bekeményítene

Bokor Gábor

2017.01.23. 14:58

Hans Peter Doskozil szerint kétoldalú államközi megállapodásokkal kellene szabályozni az Európai Unió külsõ határainak védelmét.
BÉCS, 14:58

Hans Peter Doskozil szerint kétoldalú államközi megállapodásokkal kellene szabályozni az Európai Unió külső határainak védelmét.

Február nyolcadikán nagyszabású konferencia lesz az osztrák fővárosban. A téma a migránskérdés európai szintű megoldásának elősegítése. A tárgyaláson a közép-európai országok védelmi miniszterei vesznek majd részt, többek között Szerbia, Bulgária, Románia, Szlovénia, Horvátország, Csehország, Szlovákia és Magyarország illetékesei.

Hans Peter Doskozil megállapodást akar kötni a határvédelem biztosításáról, az ehhez szükséges személyi állomány és felszerelés méretéről – írja az MTI.

Jelenleg bilaterális szinten csak segítségnyújtás céljából lehet szolgálatot teljesítőket felajánlani, ezért azt szeretnénk elérni, hogy osztrák állomány Ausztrián kívüli határszakaszt is meg tudjon védeni, akár uniós misszió nélkül is"

– fogalmazott a miniszter az Österreich című lapnak adott interjújában.

A tervek szerint a megbeszélésen elsősorban a Bulgária és Törökország, valamint a Macedónia és Görögország közötti határszakasz védelméről fognak tárgyalni. Doskozil azonban az unión kívül létesítendő menekültközpontokról is akar majd tárgyalni.

Nyomást akarunk gyakorolni Brüsszelre, hogy az EU kössön nemzetközi szerződést a kitoloncoltak visszafogadásáról. Marokkóval 17 éve folynak tárgyalások hasonló megállapodás megkötéséről" 

– mondta Doskozil.

Az előző héten a politikus a migráció visszaszorítása érdekében az osztrák-szlovák határ ellenőrzését szorgalmazta, mert egyre több embercsempész Szlovákia felé tesz kerülőt.

A lap hétfő számában megjelent felmérés szerint az osztrákok 36 százaléka szerint Ausztriának már egyáltalán nem kellene befogadnia menekülteket, 30 százalék úgy véli, hogy 17 000 menedékkérelmi eljárás, vagyis az ideire meghatározott kvóta kevesebb mint fele indulhatna az országban idén.

A felmérésben megkérdezett hatszáz főnek a 13 százaléka jónak tartja a kormány által meghatározott menekültügyi felső határt, 9 százalék pedig nem ért egyet azzal, hogy Ausztria kvótában határozza meg a megindítható menedékkérelmi eljárások számát.

Ausztria tavaly hozott szigorú szabályozást, melynek értelmében 2016-ban 37 500, 2017-ben 35 ezer, 2018-ban 30 ezer, 2019-ben pedig 25 ezer menedékkérelmi eljárás indulhat az országban.

A kisebbik koalíciós párt, az Osztrák Néppárt azon az állásponton van, hogy ezt a számot a felére, vagyis 17 500-ra kellene csökkenteni. 2016-ban több mint 36 ezer menedékkérelmi eljárás indult Ausztriában, ez a szám a felső korlát 96 százaléka.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kovács Zoltán alaposan helyretette a Guardian kereszténygyűlölő firkászát

Kovács Zoltán alaposan helyretette a Guardian kereszténygyűlölő firkászát

Shaun Walker, a szélsőségesen liberális és bevándorláspárti Guardian kelet-közép-európai tudósítója a nap folyamán Ali Hámenei iráni ajatollahhoz hasonlította Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Az ostobán és abszurd módon hasonlítgató újságírót Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár tette helyre.

Brit liberálisok szerint már a néptánc is rasszista

Brit liberálisok szerint már a néptánc is rasszista

Miután a nemzetközi liberálisok sikeresen felhergelték a világot a holland Fekete Péter (Zwarte Piet) köré épült hagyományok ellen, most az angol néptáncot célozták meg.

Gyermek őfelsége és migránsáradat őfőméltósága

Gyermek őfelsége és migránsáradat őfőméltósága

A gyermek lassacskán csak egy kegytárgy, egy dísz, amit megfogni sem szabad, a port se lehet róla letörölni. Ritka, pótolhatatlan. Bezzeg a sok „menekült.” Náluk öreg nincs, a gyerek meg ágyútöltelék.

Tizenhároméves Gyurcsány igazi énje

Tizenhároméves Gyurcsány igazi énje

Boldog születésnapot, őszödi beszéd!

Késsel estek egymásnak arab diákok a Szegedi Egyetem könyvtárában

Késsel estek egymásnak arab diákok a Szegedi Egyetem könyvtárában

Életkép Botka László városából: két arab származású hallgató szólalkozott össze az egyetemi könyvtárban, az egyik fél kést rántott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére