Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az osztrák titkosszolgálat buktatta meg az osztrák kormányt?

Pörge Béla

2019.05.30. 18:35

Egyre több jel utal arra, hogy a BVT, azaz az osztrák titkosszolgálat állhat annak a videónak a kiszivárogtatása mögött, amibe előbb Heinz-Christian Strache, később pedig Sebastian Kurz és kormánya is belebukott.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, egy lejárató videó miatt bukott meg az osztrák kormány. A videót nem sokkal az EP-választások előtt tették közzé, emiatt előbb Heinz-Christian Strache kényszerült lemondásra, majd az FPÖ-s minisztereket rúgták ki a kormányból, végül egy bizalmatlansági indítvány után Sebastian Kurz és az egész osztrák kormány megbukott, csütörtökön a szövetségi elnök már az új kancellárt is kinevezte.

Amióta napvilágra került, azóta találgatják, kinek „köszönhető” az a felvétel, amibe a csőbe húzott Strache belebukott.

Az OE24 cikke szerint könnyen lehet, hogy az osztrák titkosszolgálat áll a videó mögött. A lap emlékeztet rá, hogy számos jel utal arra, hogy belföldi munkáról van szó: a többórás anyagban több osztrák közéleti személy is feltűnik, akik a készítésben vettek részt, ráadásul az osztrák csapat (köztük az „álorosz” nővel, aki átverte Strachét) együtt repült Ibizára több titkosszolgálati személlyel.

Egy interjúban a frissen megbuktatott belügyminiszter, Herbert Kickl is arról beszélt, hogy szerinte az osztrák titkosszolgálat, azaz a BVT állhat a videó mögött.

Amennyiben ezek az értesülések igaznak bizonyulnak, akkor az azt jelenti, hogy az előző, szocialista vezetésű kormánykoalíció politikai célokra használta fel a titkosszolgálatot. Ez a tény nagyobb botrányt okozhat, mint maga a videó, amibe a teljes kormány belebukott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére