Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az osztrák parlament jóváhagyta a terrorizmus elleni törvénycsomagot

888/MTI

2021.07.07. 21:30

Az osztrák parlament szerdán jóváhagyta a november 2-i bécsi terrortámadás után kidolgozott, terrorizmusellenes törvénycsomagot, mely számos területen szigorítást tartalmaz, s új elemek is belekerültek.

Újraértelmezték a jelképek használatára vonatkozó törvényt, és lefektették annak az új nyilvántartásnak az alapjait is, amelybe elítélt terroristák és veszélyesnek minősített emberek kerülnek. Szigorúbb szabályozás alá esik ezentúl a kettős állampolgárság is, mely elítélt terroristák esetében könnyebben megvonható lesz. Az új törvényi szabályozás jelentős hangsúlyt fektet a hivatalos szervek, mint a belügyminisztérium, a rendőrség, az integrációs minisztérium és az ügyészség közötti hatékonyabb együttműködésre.

Nőnek a büntetési tételek, meghosszabbodik a szabadlábra helyezés utáni próbaidő, és a már szabadult elítéltek – legyen szó a politikai iszlám követőjéről vagy éppen egy szélsőjobboldali radikális mozgalom tagjáról – nyomon követhetősége is szilárdabb alapokra került. Emellett a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetnek a törvénycsomagban, így például a jövőben szigorúbban lépnek fel a radikális tanokat hirdető mecsetek ellen.

A törvénycsomag elsődleges célja a szigorú fellépés mind a szélsőséges politika iszlám, mind a radikális jobboldali eszmék és mindenféle szélsőségesség ellen a demokratikus állam és annak állampolgárai védelmében – hangsúlyozta Karl Nehammer belügyminiszter.

A nap folyamán Bécsben megkezdődött az Iszlám Állam terrorszervezettel kapcsolatban álló vádlottak pere. Őket azzal vádolják, hogy csatlakoztak az Iszlám Államhoz, tömeggyilkosságokban és kivégzésekben vettek részt, illetve tagokat toboroztak a szélsőségesek soraiba.

Öten ülnek a vádlottak padján, egyikük az Ausztria-szerte ismert „gyűlöletprédikátor”, Mirsad O., aki egyébként a grazi bíróság jogerős ítélete alapján 20 éves börtönbüntetését tölti 2014 óta. Mirsad O. az első tárgyalási napon elismerte az ellene felhozott vádak túlnyomó többségét, és megbánást tanúsított. „Hibát követtem el, belátom. Prédikációim sok bajt okoztak, de mindezt már nem tudom meg nem történtté tenni” – jelentette ki.

Ügyvédje, Leonhard Kregcjk kifejtette, hogy védence a november 2-ai bécsi terrortámadás után „megvilágosodott”, és azóta másképp látja az eseményeket, rájött, hogy szónoklatai sokakat tévútra tereltek, és bűnösnek érzi magát mindezért.
A jelenleg ellene szóló vádak nagy részét – miszerint a fővádlottat, Turpal I.-t arra késztette, hogy utazzon Szíriába, csatlakozzon az iszlamistákhoz, és harcoljon – elismeri, de a Turpal I. által elkövetett „szörnyűségekről” nincs tudomása. E témában élni kívánt a hallgatás jogával.

Turpal I. ezzel szemben tagadja az ellene felhozott vádakat, vallomása szerint ugyan járt Szíriában, de csak azért, hogy tisztázza, sógora valóban elesett-e a harcokban. Ügyvédje, Florian Kreiner elutasítja azt a „feltételezést”, hogy védence csatlakozott volna bármilyen fegyveres szervezethez, köze lenne bárminemű „lefejezésekhez” vagy tömeggyilkosságokhoz.
A július végéig tartó tárgyalássorozat a legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett zajlik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Sok alkoholt isznak Angliában az LMBTQ-tagok, ezért könyvesboltot nyitottak nekik

Sok alkoholt isznak Angliában az LMBTQ-tagok, ezért könyvesboltot nyitottak nekik

Sokan úgy vélekednek az alkoholról, hogy az a kultúrájuk része.

Kiderült, ki bújik Dobrev Klára bőrébe az Elk*rtuk című filmben

Vajon ki alakíthatja Dobrev Klárát a 2006-os őszödi beszéd utáni eseményeket feldolgozó „Elk*rtuk” című filmben? A Megafilm által gyártott első magyar politikai krimi múlt héten debütált traileréből a szemfüles nézők már kitalálhatták, hogy Gubás Gabi bújt Klára bőrébe. A színésznő a szerepről először az „Elk*rtuk” című nagyjátékfilm hivatalos Facebook-oldalán mesélt egy interjúban, amelyből kiderül, miért vállalta el a szerepet.

Nem érdekli az áldozatsegítés ügye a hecckampányra mindig vevő fake news hálózatot

Varga Judit igazságügyi miniszter számolt be arról, hogy a balliberális média magáról a szakmai konferenciáról már elfelejtett beszámolni.

Soros mozgósította aktivistáit, hogy követeljék ki a migránsoknak az állampolgárságot

Soros mozgósította aktivistáit, hogy követeljék ki a migránsoknak az állampolgárságot

A milliárdoshoz szorosan kötődő szervezetek kedden aktivistákat telepítettek Washingtonba.

Akadályozzák az Elk*rtuk vetítését, Márki-Zay a szólásszabadság ellen, a pedofíliát mosdatja egy Disney-sztár

Akadályozzák az Elk*rtuk vetítését, Márki-Zay a szólásszabadság ellen, a pedofíliát mosdatja egy Disney-sztár

A Budapest Filmhez tartozó hat moziból mindössze egyben adtak lehetőséget a premierre. Márki-Zay Péter elhallgattatná kritikusait. A Disney egyik sztárja pedig még csak nem is tagadja le pedofilbarát írását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére