Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendõrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövetõ

888.hu

2018.09.25. 18:00

Arra is felkérték õket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívû beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

Az osztrák belügyminisztérium a múlt héten elektronikus üzenetet küldött a tartományi rendőrségi sajtószolgálatoknak, amelyben többek között azt kérik, nevezzék meg a közleményekben, ha a feltételezett elkövető külföldi és hogy milyen jogcímen van az országban, illetve korlátozzák a nyilatkozatokat a tárcával szemben kritikus három lapnak – írta honlapján a Kurier című osztrák napilap. A földtől egyáltalán nem elrugaszkodott ötletet természetesen a liberális ellenzék és Sebastian Kurz néppárti kancellár is bírálta.

Az e-mailben többek között kiemelték, hogy a szóvivők tartózkodjanak a Kurier, a Der Standard és a Felter című lapoknak adott nyilatkozatoktól, mert "egyoldalúan" és "kedvezőtlenül" tudósítanak az eseményekről. Riportok a jövőben csak akkor készíthetőek, ha az illetékes hírforrás előtte garantálja a semleges vagy kedvező hangvételt – tette hozzá a minisztérium.

Nevezzék nevükön a migránsokat

Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter hivatala egy másik kényes kérdést is érint az e-mailben.

Arra kérem Önöket, hogy a jövőben nevezzék meg közleményeikben a feltételezett elkövető állampolgárságát"

– áll az üzenetben.

Ezenkívül adott esetben egy külföldinél közöljék a tartózkodási jogcímét, vagy hogy menedékkérőről van-e szó. Azt is kérem, hogy ezekhez az interjúkban is tartsák magukat"

– folytatódott az e-mail.

Továbbá azt javasolták a tartományi rendőrségeknek, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt helyezzenek a szexuális bűncselekmények nyilvánosságra hozatalára. Korábban ezeket az ügyeket az áldozatok védelme miatt csak akkor ismertették, ha a szökésben lévő tettes nyomára akartak bukkanni.   

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére