Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az oroszoknál is rengeteg gondot okoz az iszlám

Bokor Gábor

2017.04.20. 10:58

Ha folytatódik a jelenlegi tendencia, akkor 20-30 éven belül Oroszország lakosságának egyharmada muszlim lesz, Moszkvában már most a legnagyobb, másfél milliós muzulmán közösség él.
MOSZKVA, 10:58

Ha folytatódik a jelenlegi tendencia, akkor 20-30 éven belül Oroszország lakosságának egyharmada muszlim lesz, Moszkvában már most a legnagyobb, másfél milliós muzulmán közösség él.

A szentpétervári merénylet után eddig tíz embert tartóztattak le az orosz hatóságok, ám egyelőre nem tudni, mi vezérelte a támadókat.

Tekintve, hogy az elkövetői kör fiatal, közép ázsiai fiatalokból állt, nem kizárt a vallási, társadalmi feszültség sem. Ez pedig az iszlám terrorizmus egy kevéssé ismert oldalára irányíthatja rá a figyelmet"

– mondta a Horváth József biztonságpolitikai szakértő a Híradónak.

Speciális helyzetben Oroszország

A szakértő elmondta, hogy egyre több iszlamista hagyja el az ISIS-t és többségük abba az országba tér vissza, ahonnan korábban indult.

Oroszországban egy speciális helyzet van, ugyanis a Kaukázusban  van egy nagyon jelentős iszlám tömb, amelynek erős szeparatista törekvései vannak, itt elég a csecsenekre utalni"

– fogalmazott Horváth.

Oroszországban egyre jobban fokozódik a belső migráció, ugyanis ezek a muszlim kisebbség tagjai a nagyvárosokba utaznak a fejlett régiókba, aminek köszönhetően jelentős iszlám tábor alakult ki Moszkvában és Szentpéterváron.

Ezek az emberek már orosz állampolgárként dolgoznak a térségben, valamint fogékonyabbak a radikális eszmékre. Szinte az is biztos, hogy jelenleg Oroszországból az Iszlám Államhoz csatlakozott terroristák harcolnak Szíriában többek között orosz katonákkal szemben is"

– mondta a biztonságpolitikai szakértő, aki szerint a kaukázusi muzulmánok azt is nehezményezik, hogy az orosz kormány a síita szír kormányt támogatja, szemben az ország többségét alkotó szunnitákkal, amelyek ők maguk is.

Horváth József kifejtette, hogy Oroszország egy hatalmas problémával néz szembe, ugyanis évtizedeken belül a lakosság egyharmada muszlim lesz, Moszkvában már most a legnagyobb, másfél milliós muzulmán közösség él.

A mohamedán lakosság körében sokkal nagyobb termékenységi mutató, míg a nem muszlim oroszok körében nagyon kevés gyerek születik, ezt próbálják is ösztönözni"

– mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére