Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az oroszokat akarják a jemeni lázadók

Nagy Gábor

2017.02.20. 09:58

A jemeni síita lázadók azt követelik, hogy Oroszországot is vonják be a jemeni válság rendezésével foglalkozó nemzetközi közvetítõ csoportba, amelynek a munkájában az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Szaúd-Arábia és Egyesült Arab Emírségek vesz részt.
SZANAA, 09:58

A jemeni síita lázadók azt követelik, hogy Oroszországot is vonják be a jemeni válság rendezésével foglalkozó nemzetközi közvetítő csoportba, amelynek a munkájában az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Szaúd-Arábia és Egyesült Arab Emírségek vesz részt.

A húszi lázadók közleményben az áll, hogy a csoportban résztvevő országok közvetve vagy közvetlenül részesei a jemeni fegyveres konfliktusnak, Oroszország pedig nem, ezért semleges félként bekapcsolódhatna a rendezési folyamatba. Oroszország részvétele "legalább némi bizalmat" kölcsönözhet a közvetítő csoport találkozóinak és tárgyalásainak.

A lázadók arra figyelmeztetnek, a rendezésben részt vevő bármilyen csoportnak, semlegesnek és bizalomkeltőnek kell lennie, tagjainak nem fűződhet személyes érdekük a szaúdiak agressziójához, márpedig a négyes mostani összetétele semmiképpen nem felel meg ennek a követelménynek.

Jemenben két és fél éve, 2014 augusztusa óta tart a polgárháború az Irán támogatását élvező síita húszik és a Szaúd-Arábia vezette koalíció által támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. Eddig sorra kudarcba fulladtak az ENSZ közvetítésével zajló béketárgyalások.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére