Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az oroszok kijelentették: tovább nyomulnak előre

888.hu

2023.01.22. 18:50

Oroszország azt állítja, hogy előrenyomultak Zaporizzsjában. Az ukránok pedig állítják, hogy HIMARS rakétával találtak egy luhanszki épületet, amelyben orosz katonák voltak.

 

Zaporozsje irányában a Keleti Katonai Körzet egységei által végrehajtott offenzív hadműveletek kedvezőbb vonalak és pozíciók felvételét eredményezték. Donyeck irányában a Déli Katonai Körzet egységei és a rohamosztagosok önkéntesei folytatták sikeres támadó hadműveletüket, és hatástalanították az ukrán egységeket Razdolovka, Blagodatnoje, Krasznopolye és Szevernoje (Donyecki Népköztársaság) környékén – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A délkeleti régióban több hónapig tartó patthelyzet után a Moszkvában telepített tisztviselők azt mondták, hogy a front már „mobil”, míg az ukrán hadsereg jelentése szerint 15 település került tüzérségi tűz alá.

 

A védelmünket megkísérelve az ellenség tüzérségi tüzet aktivált.”

– írta Olekszandr Sztaruk, a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régió kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazásban.

Oroszország a nap folyamán 166-szor lőtt a térségre, Starukh szerint 113 támadást céloztak lakott területekre, egy civil meghalt – számolt be a The Guardian.

Moszkva közölte, hogy csapatai a régió fővárosától, Zaporizzsjától mintegy 30 mérföldre délre fekvő Orikhiv és a keletebbre fekvő Huliaipole felé tartanak, bár ukrán tisztviselők szerint az előrehaladás mértékét eltúlozták.

Jevhen Jerin, az ukrán katonai szóvivő Zaporizzsjában a Suspilne közszolgálati műsorszolgáltatónak azt mondta:

 

Jelenleg semmit sem foglaltak el. Minden próbálkozásukat visszaverték, és az ellenség veszteségeket szenvedett.”

 

Hozzátette, hogy a támadások nem voltak nagy léptékűek.

Az ukrán erők HIMARS-szal támadást indítottak az oroszok által megszállt luhanszki Kadiivkában található egykori autógyár kórházépülete ellen – jelentette január 22-én az ukrán hadsereg Stratégiai Kommunikációs Igazgatósága – írja a Kyiv Independent. Kadiivka Liszicsanszktól mintegy 50 kilométerre délre található város, amely Ukrajna utolsó fellegvára volt a legkeletibb luhanszki régióban, amíg július elején Oroszországhoz nem került.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére