Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az orosz elnök mindenkit meglepett

Bokor Gábor

2018.03.02. 21:20

Ahogyan arról beszámoltunk, Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön jelentette be, hogy Oroszország a létezõ elhárító rendszerekkel kivédhetetlen fegyverrendszereket fejlesztett ki, ami új alapot jelenthet a tárgyalások széles köréhez. Bejelentésével nemcsak az orosz politikai elit képviselõibõl álló hallgatóságát, hanem a valódi címzettet, a Nyugatot is meglepte.
MOSZKVA, 21:20

Ahogyan arról beszámoltunk, Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön jelentette be, hogy Oroszország a létező elhárító rendszerekkel kivédhetetlen fegyverrendszereket fejlesztett ki, ami új alapot jelenthet a tárgyalások széles köréhez. Bejelentésével nemcsak az orosz politikai elit képviselőiből álló hallgatóságát, hanem a valódi címzettet, a Nyugatot is meglepte.

A Vedomosztyi című gazdasági napilap szerint Vlagyimir Putyinnak a kétkamarás orosz parlamenthez, de még inkább a külvilághoz intézett üzenetének militarista eksztázisára nincs precedens sem az ő 18 éves kormányzásában, de az orosz történelem legújabb kori időszakában sem.

Az új és félelmetes Oroszország a jelek szerint az a jövőkép, amellyel Putyin nekivág a negyedik ciklusának, és amelyet valamikor örökül hagy majd az országnak" 

– írta a lap.

Andrej Szusencov politológus úgy vélekedett az orosz elnök beszédét követően, hogy Putyin megerősítette a belföldi közönségnek azt a meggyőződését, hogy a békét és a stabilitást megbízhatóan bebiztosították, azonban az üzenet elsősorban az Egyesült Államoknak szólt.

Értelmetlen figyelmen kívül hagyni a hadászati stabilitásról szóló, párbeszédre vonatkozó orosz javaslatokat. Oroszország többé nem egy olyan ország, amely elmaradt a nukleáris fegyvereinek fejlesztése terén"

– fogalmazott a szakértő.

Az orosz lapok megjegyezték, hogy az elnök beszédét figyelők fellelkesülten fogadták az új fegyverekről szóló bejelentést. Ahogyan arról beszámoltunk, Putyin csütörtökön jelentette be, hogy Oroszország négy éven belül a világ vezető gazdaságainak egyike lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Németországban pedig újabb migrációs válság elé nézhet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére