Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az önjelölt „humanitárius nagyhatalomnak” nem kellenek az ukrán menekültek

888.hu

2022.02.25. 19:00

Az Európai Unió több közép- és kelet-európai országa közölte, hogy felkészül az Ukrajnából kiinduló menekülthullámra, míg a „humanitárius nagyhatalom” Svédország elutasította, hogy bárkit is befogadjon.

 

Lengyelország – amely korábban nagyszámú ukrán menekültet és menedékkérőt fogadott be a 2014-es donbászi háború után – már munkacsoportokat hozott létre az Ukrajnából menekülők megsegítésének logisztikai kihívásainak meghatározására. Becslések szerint Lengyelországban már 1,5 millió ukrán menekült él, Przemyslaw Czarnek oktatási miniszter szerdán így kommentálta a helyzetet: „Készek vagyunk fogadni a gyerekeket és fiatalokat az iskolákban és a diákokat a lengyel egyetemeken” – írja az InfoMigrants című, az Európai Unió által finanszírozott honlap.

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta, hogy Magyarország befogadja az Oroszországgal való konfliktus elől menekülőket.

 

Ausztriában Karl Nehammer kancellár elítélte az ukrajnai orosz katonai műveleteket és kijelentette, hogy Ausztria segíteni fog a menekülő ukránoknak.

Ukrajna különbözik az olyan országoktól, mint Afganisztán. Itt szomszédsági segítségről van szó”

– mondta Nehammer a héten.

 

Míg a tömeges migráció és az illegális bevándorlás ellen szigorúan fellépő országok ígéretet tettek az ukrán menekültek megsegítésére, addig az úgynevezett „humanitárius nagyhatalom”,

Svédország kijelentette, hogy nem nyitja meg határait a konfliktus elől menekülők előtt.

 

Magdalena Andersson svéd miniszterelnök a múlt héten a svéd médiának azt mondta, hogy más országoknak kellene felelősséget vállalniuk az ukrán menekültekért – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére