Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az olaszok is beintettek az ENSZ migránscsomagjának

Bokor Gábor

2018.12.04. 10:30

Matteo Salvini kedden délelõtt jelentette be, hogy az olasz kormány képviselõi nem mennek el jövõ héten a marrákesi ENSZ-csúcsra, ahol a tervek szerint elfogadják az ENSZ migrációs csomagját.

Kedden vált hivatalossá, hogy sok más országgal együtt Olaszország sem vesz részt a december 10-e és 11-e között megrendezendő marrákesi ENSZ-csúcstalálkozón, ahol a tervek szerint elfogadják az ENSZ migrációs csomagját.

Giuseppe Conte miniszterelnök nem utazik Marokkóba"

– szögezte le Matteo Salvini olasz belügyminiszter kedden.

A bevándorlásellenes politikus kijelentette, hogy az olasz kormány a legdemokratikusabb irányvonalat vallja: először a parlamentnek kell nyilatkoznia a kérdésben, a kormány csak utána dönthet az ENSZ migrációs csomagjáról. Salvini – aki a belügyminiszteri poszt mellett a bevándorlásellenes koalíciós pártot, a Ligát is vezeti – kijelentette, hogy az ENSZ csomagja felháborító és jogilag nem kötelező érvényű.

Az ENSZ 193 országa 2016 őszén egyezett meg a paktum elfogadásáról, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, valamint a befogadottak integrációjának erősítése. A jóváhagyás folyamatából Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, Izrael, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia is kilépett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére