Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az olasz parlament felsőháza bizalmat szavazott Mario Draghi kormányának

888

2021.02.18. 06:25

Jelentős többséget szerzett az olasz szenátusban Mario Draghi miniszterelnök kormánya a szerda éjszakára húzódott szavazásban.

A hosszúra nyúlt felszólalások és az ülésterem többszörös fertőtlenítése miatt a szenátusi voksolás éjjel tizenegykor kezdődött.
Az eredmény szerint a 315 fős felsőházban 304-en vettek részt a szavazáson: 262-en voksoltak igennel, 40 szenátor nemmel, ketten tartózkodtak.

Az olasz köztársaság történetében a közgazdász vezette mostani kormány bír a második legnagyobb többséggel. Ennél több voksot bizalmi szavazáson csak Mario Monti szakértői kormánya kapott 2011-ben.
Mario Draghi miniszterelnök még délelőtt mondott programbeszédében elsőrendűnek a koronavírus-járvány elleni küzdelem erősítését nevezte, az oltások felgyorsítását, és radikális gazdasági reformokat is ígért.

Esti felszólalásában Draghi azt ígérte a parlamentnek és a lakosságnak, hogy a kormányába vetett bizalom nem lesz hiábavaló, „a terveket konkrét lépések követik”. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi egészségügyi és gazdasági vészhelyzetben a politikai és társadalmi erők egysége „nem opció, hanem kötelesség.

Mario Draghi ismételten az idegenforgalmat nevezte kulcsfontosságú gazdasági ágazatnak, egyebek mellett az ország gazdasági újraindítását is erre kívánja építeni. Hasonlóképpen jelentősnek nevezte a kultúrát, amely „hatalmassá teszi” Olaszországot. Bejelentette, hogy a környezetvédelmi kérdéseket az alkotmányban kívánja rögzíteni. Kitért a migrációra, az európai intézmények teljes felelősségvállalását szorgalmazva. Mario Draghi szolidaritási mechanizmust sürgetett a menedékkérők kvóták szerinti szétosztásával. Ugyanakkor a dél-olaszországi partokra érkező bevándorlókkal kapcsolatban kiemelte, hogy a törvényes migrációt és a biztonságot kell garantálni.

Matteo Salvini, a Liga vezetője felszólalásában kijelentette, hogy Mario Draghival néhány nap alatt „megváltozott a világ”. Hangsúlyozta: legnagyobb olasz politikai erőként a Liga azért csatlakozott a Draghi-kormányhoz, mert az Olaszország érdekeit képviseli Európában.

„Ugyanazt képviseljük, mint Draghi: Európa a mi otthonunk is, és számunkra is elsők az olaszok!” – jelentette ki Matteo Salvini. Hozzátette, Európa a jobboldal számára a keresztény gyökereket, a család és az élet védelmét, a munka biztosítását, a nép akaratának tiszteletben tartását jelenti.

Mario Draghi csütörtökön az alsóházban kér bizalmat, ahol szintén nagy többségre számíthat. A képviselőházi voksolás is késő este zárul le.

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Forog a világ Bidennel, a pénteki migránsstop rendelet után mégis megemeli a kvótát

Forog a világ Bidennel, a pénteki migránsstop rendelet után mégis megemeli a kvótát

Reszkető vaskézzel kormányozza Biden a világ legerősebb hadseregével is rendelkező Amerikai Egyesült Államokat. Két nap alatt sikerült két egymással – illetve a korábbi ígéretével – teljesen szembemenő álláspontot megfogalmaznia a nyugati világ leghatalmasabbnak tartott vezetőjének. Az is kiderült, hogy a migránsok befogadása jelentősen megterheli az amerikai költségvetést, ugyanis erre hivatkozva nem akarják a beígért 60 ezer fölé emelni a bevándorlók éves befogadási keretszámát.

A szlovének harmada a lehető leghamarabb beoltatná magát

Egy nemrég készült felmérés szerint a szlovének harmada a lehető leghamarabb beoltatná magát a koronavírus ellen – közölte a helyi sajtó vasárnap.

Maradj a Kéken!

Maradj a Kéken!

Ha hétvége vége, akkor képes beszámolót kaptok az Országos Kéktúra valamelyik szakaszáról.

Gyurcsány hazugságmódszertana ma is irányadó

Gyurcsány hazugságmódszertana ma is irányadó

Most, hogy Gyurcsány kiadta az új jelszót, miszerint ő, a pártja és a hozzá kötődő baloldali ellenzék kifejezetten oltáspárti, s aki ennek az ellenkezőjét állítja, az lop, csal, hazudik s egyéb gazságokra is képes, újfent munkához látott Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció szinte legnagyobb egészségügyi hergelője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére