Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az olasz nyugdíjat is szívesen megcsapolják a bevándorlók

Bokor Gábor

2018.12.02. 15:55

Dolgozni nem akartak, nem akarnak, de a pénz jól jön.

Olaszországban az elmúlt időszakban vizsgálták meg, hogyan áll a nyugdíjrendszer, kiknek utalnak is ki havonta fix jövedelmet. A hatóságok is meglepődtek, mikor kiderítették, hogy rengetegen vannak, akik szabályosan csüngenek az ellátórendszeren, azonban nem is jogosultak rá.

A felmérés kimutatta, hogy azok a nem EU-s állampolgárok, akik havonta kapnak nyugdíjt, valójában sosem dolgoztak. Az Istituto Nazionale della Previdenza Sociale szerint körülbelül 96 ezer nem uniós állampolgárnak utalnak ki jelenleg havonta valamekkora összeget. Az il Giornale olasz lap szerint közülük hatvanezren nem is lennének jogosultak a nyugdíjra, hiszen nem fizettek korábban adót, nem dolgoztak és nem támogatták az olasz jóléti rendszert. 

Az INPS rámutatott, hogy összesen kétmillió külföldi igényelt már valamiféle támogatást tőlük, 1 700 000-en fizetnek adót és dolgoznak. Az ingyenpénzért sorban állók többségéről azonban bebizonyították, hogy a családegyesítések miatt jutottak be Olaszországba, hiszen valamelyik rokonuk korábban, leginkább illegális módon, jutott be a mediterrán államba. 

Nem meglepő módon az olaszoknak egyáltalán nem jön be az illegális migráció, ezért is diadalmaskodhattak a legutóbbi választáson a bevándorlásellenes erők. A statisztikák szerint az olaszok nem akarnak több illegális migránst látni az országukban. Egy korábbi felmérés szerint a válaszadók 67 százaléka szerint túlságosan sok náluk az illegális bevándorló. Sokak szerint azokkal a migránsokkal is baj van, akik munkába állnak, hiszen óriási a munkanélküliség az országban, ők pedig elveszik előlük a betöltetlen állásokat. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére