Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az OLAF is beszállt a francia választásokba

888.hu

2022.04.19. 08:50

A francia választások második fordulójában vádolta meg az OLAF Marine Le Pent korrupcióval.

 

A párizsi ügyészek vizsgálják az Európai Unió csalás elleni ügynökségének jelentését, amelyben Marine Le Pen francia jobboldali elnökjelöltet és pártjának más tagjait közpénzekkel való visszaéléssel vádolják, miközben az Európai Parlamentben dolgoztak. A jelentést a Mediapart francia oknyomozó hírportál hozta nyilvánosságra néhány nappal azelőtt, hogy Le Pen a hivatalban lévő Emmanuel Macronnal csap össze a vasárnapi második fordulóban, amely meghatározhatja Európa jövőbeli irányát. Le Pen pártja, a Nemzeti Összefogás az EU hatáskörének csökkentésére törekszik.

 

A párt ügyvédje, Rodolphe Bosselut szerint a

Le Pen tagadja a vétkességet, és megkérdőjelezte a Mediapart-közlemény közzétételének időzítését, közvetlenül az elnökválasztás előtt.

 

A vasárnapi szavazás előtt a közvélemény-kutatások szerint az EU-párti Macron vezet Le Pen előtt, bár a verseny szorosabb, mint amikor 2017-ben megmérkőztek egymással. Az uniós csalás elleni ügynökség, az OLAF a múlt hónapban nyújtotta be jelentését a párizsi ügyészségnek, amely „jelenleg elemzi azt” – közölte az ügyészség hétfőn.

Hivatalos vizsgálatot még nem indítottak, és további részleteket sem közöltek.

 

A Mediapart szerint az OLAF jelentése megállapította, hogy Le Pen, és a pártalapító Jean-Marie Le Pen, illetve más, az Európai Parlamentben dolgozó párttagok 617 000 euró közpénzt használtak fel „fiktív” célokra, nevezetesen a párthoz közel álló cégek javára. Az OLAF „súlyos jogsértésekkel” vádolta a párt tagjait, és azt mondta, hogy a Nemzeti Összefogás – korábbi nevén Nemzeti Front – tagjainak „helytelen viselkedése” „veszélyeztette az Unió intézményeinek jó hírnevét” – írja a Breitbart.

Az OLAF nem reagált azonnal a kommentárra vonatkozó megkeresésekre hétfőn, mivel Belgiumban és több európai országban munkaszüneti nap volt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére