Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Obama-kormány 22 millió dollárt költött ufókutatásra

888.hu

2017.12.18. 11:28

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma Barack Obama elnök kormányzása alatt 22 millió dollárt költött ufókutatásra.
WASHINGTON, 11:28

A Pentagon – az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma – 22 millió dollárt költött ufókutatásra.

A védelmi minisztérium titkolni próbálta a programot, azonban szombaton párhuzamosan két cikk is megjelent az üggyel kapcsolatban a Politico és a New York Times hasábjain. A két lap olyan szereplőket szólaltatott meg, akik a program végrehajtásáért voltak felelősek.

"A légiközlekedési veszélyforrás-azonosítási programot" a korábban hírszerző tisztként dolgozó Luiz Elizondo vezette, aki október negyedike óta már nem dolgozik a Pentagonnál. Elizondo lemondott posztjáról, miután a programtól elvonták az állami támogatást. James Mattis védelmi miniszternek írt felmondó nyilatkozatában azt is kifogásolta, hogy a program nem kaphatott, sőt továbbra sem kaphat nyilvánosságot.

A program nagyrészt Barack Obama elnöksége alatt működött. Dana White, a Pentagon szóvivője a Politico kérdésére megerősítette, hogy a program 2012-ig létezett, ezután azonban elvonták attól a forrásokat, mivel voltak "magasabb prioritást élvező projektek".

Elizondo azonban arról számolt be, hogy a program az állami támogatások nélkül is tovább folytatódott. Elizondo a New York Timesnak arról számolt be, hogy a CIA és a haditengerészet egyes munkatársaival a lemondásáig életben tartották a programot.

A programot még 2007-ben Harry Reid demokrata párti szenátusi többségi vezető jóváhagyásával indították el, és a kivitelezést egy magáncégre, a Bigelow Aerospace-re bízták. A céget Reid régi barátja, a milliárdos Robert Bigelow alapította – aki egyébként híres arról, hogy a hisz az olyan földönkívüliek létezésében, akik itt tevékenykednek a Földön. A cég feladatai között szerepelt, hogy a Bigelow Aerospace és alvállalkozóinak raktáraiban eltárolnak minden olyan, roncsokból származó alkatrészt, amelyről azt sejtik, hogy földönkívüli eredetűek, emellett gyűjtik és tanulmányozzák azoknak a szemtanúknak a beszámolóit, akik közel kerültek azonosítatlan járművekhez – különösen figyeltek a szemtanúknál tapasztalható pszichológiai változások dokumentálására.

Reid, a program vezetője két másik honatya támogatásáról is beszámolt. Egyikük, Ted Stevens alaszkai republikánus szenátor volt, a másik pedig Daniel K. Inouye hawaii demokrata szenátor. Stevensnek személyes kötődése volt a programhoz, ugyanis azt állította, hogy ő is alanya volt egy "harmadik típusú találkozásnak" még abban az időben, amikor a légierőnél szolgált. A képviselők elvi támogatása ellenére a program nem kapott nyilvánosságot, Reid szerint az anyagi támogatásuk "feketepénzekből" állt össze.

2008 és 2011 között a Bigelow Aerospace 22 millió dollárt költött a projektre és ezt a számlát be is nyújtotta a kongresszusnak. A szerződések szerint a cég költségelszámolásokat, valamint kockázatelemzéseket végzett a felbukkanó azonosítatlan repülő tárgyak esetében.

Reid azóta nyugdíjba ment. A politikus egyik korábbi kollégája a Timesnak névtelenül nyilatkozva elmondta, hogy a program nem talált semmi különöset, ám rengeteg papírmunkával járt.

Semmi olyat nem találtak, amellyel igazolni lehetett volna az adófizetői pénzek elköltését"

– mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére