Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az megvan, hogy a tízmilliós Michiganben 8,13 millióan regisztráltak a választásra?

Békési Marcell

2020.11.05. 18:54

Csak hogy tisztázzuk, nem tízmillió választó, hanem tízmillió ember él az államban, gyerekestül, vendégmunkásostul, bigfoottal, tokkal, vonóval.

 

Michigan államban a Wikipedia szerint 9,9 millió, a CIA adatbázisa szerint pedig nagyjából 10 millió ember él 2020-ban.

Nos, ebből a 10 millió emberből mintegy 8,1 millió, egész pontosan 8 127 040 fő döntött úgy, hogy szavazni szeretne. Ez egyrészt abszolút rekord, másrészt külön érdekes, hogy bár az állam lakossága az elmúlt négy évben nem nőtt érdemlegesen, mégis félmillióval többen regisztráltak a szavazásra idén, mint ahány választópolgár összesen lakott az államban négy évvel ezelőtt.

Egy átlagos észak-amerikai államban a lakosság nagyjából egyötöde még nem szavazóképes, Michiganben viszont a lakosság négyötöde regisztrált – innentől kezdve adja magát a kérdés, hogy valóban ennyire gyűlölik az államban Trumpot, vagy ennyire szeretik Bident, vagy ennyire utálják egymást.

Hogy ez mennyire durva? Annyira, hogy

a hasonló lakosságú Magyarországon még Kádár János is csak jobb napjaiban tudott ennyi szavazót megmozgatni.

Ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy nemrég kiderült, Detroitban, az állam legnagyobb településén még a halottak is elmentek szavazni.

Miért félelmetes ez a szám?

Amerikában a szavazásra előzetesen regisztrálni kell – a legtöbb tagállamban –, és normál esetben a választókorú polgárok 50-70 százaléka szokta ezt megtenni.

Ez az arány Michiganben nagyobb, mint 100 százalék, vagyis többen regisztráltak, mint ahányan ténylegesen ott élnek.

Természetesen ezt kizárólag a helyi kormányzó tudná ellenőrizni, aki viszont elzárkózik a szavazólista frissítésétől, mert „nem akar tévesen” emberektől szavazati jogot elvenni csak azért, hogy „néhány száz” tévesen kétszer szereplő vagy már elhunyt szavazót töröljenek.

Trump viszont éppen azzal vádolja a demokrata kormányzókat, hogy a rendes szavazatok ellenőrzése után megnézték, kik nem szavaztak a regisztráltak közül, és az ő nevükben „küldtek” – vagyis gyártottak utólag – levélszavazatot, főképp olyanokra vadászva, akik költözés vagy elhalálozás miatt tévesen szerepeltek a listán, vagy szimplán csak nem mentek el szavazni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Érdekes videó bukkant fel a minap a Facebookon, amely tanúsága szerint a Demokratikus Koalícióhoz (DK) köthető ezalenyeg.hu pártpreferenciára is kitérő közvélemény-kutatásnak álcázott kormányellenes uszítást folytat. Tudjuk, bevett szokás, hogy egyes sajtótermékek megbíznak szakértő intézeteket egy-egy kutatás elvégzéséhez, azonban itt egyértelműen egy propagandaportál végzi el ezt a munkát. Éppen ezért a 888.hu kérdésekkel fordult az érintettekhez, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is megkérdeztük, hogy megtudjuk milyen szabályoknak kell megfelelni ilyen esetekben.

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Végső búcsút vesznek ma délután Fülöp edinburghi hercegtől, II. Erzsébet brit királynő múlt pénteken elhunyt férjétől. A herceg óriási autórajongó volt, több jármű tervezésében részt vett, és már évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy a temetésén pontosan milyen autóval szállítsák a koporsóját.

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Megtisztelőnek tartja Nagy Tímea, hogy több sportnagysággal egyetemben az oltási kampány egyik arca lett. A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző szerint a jelenlegi, nem éppen rózsás helyzetből a vakcina jelenti az egyetlen kiutat

Kocsis Mátét is beoltották

„Ne higgyenek azoknak a baloldali politikusoknak, akik bizonytalanságot keltenek, mindegyik vakcina jó! A keletiek is.”

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Gyurcsány is gagyi volt anno, de ez minden határon túlmegy.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére