Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az izraeliek mégsem mérgezik a palesztinok kútjait

Tóth Dalma

2016.06.25. 17:58

A Háárec címû izraeli újság információi szerint Mahmúd Abbász palesztin elnök visszavonta vádjait, melyek szerint izraeli rabbik állítólag a palesztinok kútjainak megmérgezésére szólítottak fel.
JERUZSÁLEM, 16:15

A Háárec című izraeli újság információi szerint Mahmúd Abbász palesztin elnök visszavonta vádjait, melyek szerint izraeli rabbik állítólag a palesztinok kútjainak megmérgezésére szólítottak fel. 

A Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) közleményt adott ki, mely szerint nyilvánvalóvá vált, hogy alaptalan a rabbik elleni kútmérgezési vád, "amelyről különböző médiumokban beszámoltak".

Mahmúd Abbász elnök hangsúlyozta, hogy nem akart ártani a zsidó vallásnak vagy a világszerte élő zsidó embereknek, és elítéli az antiszemiták vádjait. A PFSZ közleményében Abbász Palesztinát a három monoteista vallás bölcsőjének nevezte, és megbélyegzett minden, vallás elleni támadást. Egyszersmind elítélte az "izraeli megszálló hatóságok és a telepesek palesztin nép elleni törvénytelen gyakorlatát és politikáját" is. 

Csütörtökön hatalmas ovációval fogadott beszédében Abbász többek közt egy széles körben leleplezett, a médiában elterjedt álhírre is hivatkozott, amely a palesztinok kútjainak megmérgezési szándékával a zsidók ellen a középkorban gyakori kútmérgezés vérvádját elevenítette fel. 

Az amerikai segítséggel folytatott közvetlen béketárgyalások Izrael és a Palesztin Hatóság között 2014 tavaszán megfeneklettek, és azóta a palesztinok a nemzetközi diplomáciai szervezetektől remélik helyzetük megváltoztatását, miközben Jeruzsálem továbbra is ragaszkodik a közvetlen kétoldalú megbeszélésekhez.      

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére