Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az iszlamofób támadások miatt aggódik az ET, ki is nevezett egy „különleges képviselőt”

Ányos Miklós

2020.10.07. 21:21

Annyira különleges, hogy megint egy LMBTQ-propagandistát sikerült pozícióba helyezni.

Különleges képviselőt nevezett ki szerdán Marija Pejcinovic Buric, az Európa Tanács (ET) főtitkára a gyűlöletet szító bűncselekmények megfékezésére.

Az első ilyen különleges képviselő az ET kommunikáció igazgatója, Daniel Höltgen lesz, aki korábban az LMBTQ-jogokért aggódott nagy erőkkel.

Pejcinovic egy közleményben emlékeztetett: pénteken lesz egy éve, hogy a németországi Halle városának zsinagógája ellen halálos áldozatokat követelő támadást hajtottak végre, valamint felidézte a februári hanaui támadást is, amelynek során egy szélsőjobboldali terrorista tíz embert ölt meg, többségükben muszlimokat.

Az arányérzék teljes hiányáról tanúbizonyságot tevő főtitkár kijelentette:

„Már nem pusztán elszigetelt esetekről van szó, hanem arról, hogy Európa több részén aggasztó mértékben megnőtt az antiszemita és iszlamofób támadások száma, amelyeket gyakran a világhálón terjedő gyűlöletbeszéd motivált, ami súlyosbító tényező.” A zsidók és a muszlimok „Európa részét képezik, és nem élhetnek az egyes személyekkel, sem az egyes közösségekkel szembeni elutasítás félelmével” – tette hozzá. Az effajta bűncselekmények elleni harc „európai dimenzióval is bír”.

Az ET főtitkára szerint a különleges képviselő feladata leginkább abban áll, hogy összesítse az európai szintű kezdeményezéseket e téren, és szavatolja, hogy az ET közös tapasztalata teljes mértékben azokra a közös erőfeszítéseire irányuljon, amelyek célja az antiszemita és iszlamofób bűncselekmények megelőzése. A különleges képviselő fogja tartani a kapcsolatot partnereivel az ET 47 tagállamából, információkat és hasznos gyakorlati tanácsokat osztanak meg egymással, és erősítik az együttműködést az olyan stratégiák fejlesztése érdekében, amelyek célja, hogy fellépjenek az említett jelenségekkel szemben.

Az európai keresztényeket ért támadások miatt nem aggódott ennyire az ET, amikor iszlám szélsőségesek robbantottak fel szórakozóhelyeket, mészároltak le ártatlanokat gépkarabélyokkal, késekkel az európai nagyvárosok utcáin.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére