Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az iszlamisták filmre vették a francia pap meggyilkolását

888.hu

2016.07.26. 18:38

Filmre vette a két támadó, ahogyan egyikük végzett az idõs pappal - fedett fel részleteket a francia templomban kedden történt véres eseményekrõl az egyik túsz.
SAINT-ETIENNE-DU-ROUVRAY, 18:38

Filmre vette a két támadó, ahogyan egyikük végzett az idős pappal - fedett fel részleteket a francia templomban kedden történt véres eseményekről az egyik túsz.  

Danielle nővér az RMC rádióállomásnak elmondta, hogy a két támadó térdre kényszerítette az idős papot, aki megpróbált ellenállni, és ekkor végzett vele az egyik férfi. Az apáca a gyilkosság pillanatát kihasználva kimenekült a templomból.

A nővér beszámolója szerint a két dzsihadista valamilyen szertartást is tartott az oltárnál arabul, amit szintén videóra vett. Az apáca nagyszerű papnak tartotta az áldozatot.

Kedden a reggeli misén a normandiai Rouen közelében fekvő Saint-Etienne-du-Rouvray településen öt embert - egy papot, két apácát és két hívőt - túszul ejtett két, késsel felfegyverkezett férfi, akikről később az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet azt állította, hogy a katonái voltak. A támadók a 84 éves papnak brutális módon elvágták a torkát, és egy másik túszt életveszélyesen megsebesítettek. A gyilkosokat - mivel nem adták meg magukat - a rendőrség agyonlőtte.

A történtek után a világ számos országának vezetői mellett a Vatikán is mély megdöbbenésének adott hangot.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére