Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Az iszlám hozta vissza az antiszemitizmust Nyugatra"

Forisek Ádám

2017.05.09. 13:58

Korábban már írtunk Ayaan Hirsi Ali aktivistáról, aki világszerte küzd a nõket elnyomó keményvonalas iszlám ellen. Egy hétfõi interjúban beszélt az antiszemitizmus, az iszlám és a nyugati baloldal kapcsolatáról.
WASHINGTON, 13:58

Korábban már írtunk Ayaan Hirsi Ali aktivistáról, aki világszerte küzd a nőket elnyomó keményvonalas iszlám ellen. Egy hétfői interjújában az antiszemitizmus, az iszlám és a nyugati baloldal kapcsolatáról beszélt.

Ayaan Hirsi Ali az iszlám vallás egyik legismertebb kortárs kritikusa, aktivizmusa elsősorban az iszlám alatt sínylődő nők és homoszexuálisok helyzetére koncentrál. Ennek megfelelően számos szélsőséges csoport célpontja, legutóbb például ausztrál körútját kellett biztonsági okokból lemondania.

Az aktivista hétfőn egy amerikai televíziós műsorban beszélgetett többek között az Európában egyre aggasztóbb méreteket öltő antiszemitizmusról:

1945 után, a második világháború befejeztével a Nyugatot egy gondolat vezérelte: soha többet antiszemitizmust. Soha. Most mégis visszatért, mégpedig az iszlám miatt.”

Álláspontja szerint a baloldaliak és demokraták figyelmen kívül hagyják, esetenként le is tagadják a muszlim közösség felől érkező antiszemitizmust, helyette inkább a sokkal közkedveltebb keresztényellenes narratívákba menekülnek.

Ali kitért az Európát sújtó migrációs válságra is. Mint fogalmazott, az iszlám híveit kettő csoportra lehet osztani:

Az első csoport az úgynevezett mekkai muszlimok, akik a vallás személyes megélésére törekednek, főképp az imádkozásra, böjtre koncentrálnak.Õk képviselik a kisebbséget, a többséget pedig a medinai muzulmánok: azon hívők csoportja, akik az iszlámot össze kívánják forrasztani a politikával.

Ali szerint a helyzetet nem javítja az sem, hogy a baloldal effektíve segédkezik az iszlámon belüli reformkezdeményezések ellehetetlenítésében. Míg a keményvonalas muszlimok a reformereket például halálosan megfenyegetik, addig a baloldal kiközösíti őket, iszlamofóbiával gyanúsítva őket.

A baloldal ezzel akaratlanul is az iszlámmal köt szövetséget. Azért mondom, hogy akaratlanul, mert nem tudom elhinni, hogy ez szándékos lenne részükről.”

– szögezte le az aktivista. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére