Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az iszlám fejkendőről tartanak konferenciát Németországban

Tóth Dalma

2019.05.03. 18:48

A muszlim nők által viselt hidzsáb intenzív vitákat váltott ki Németországban az elmúlt években. Egyre nagyobb a muszlim népesség aránya a lakosságon belül, ezért a téma is egyre kényesebb.

Egyesek a vallásszabadság, mások pedig az elnyomás szimbólumaként tekintenek a muszlim nők által viselt fejkendőre. A ruhadarab annyira hot topic Németországban, hogy a bíróságnak kell eldöntenie, a muszlim tanárnők viselhetnek-e fejkendőt, vagy teljes testet elfedő öltözetet az iskolákban. A helyzetet bonyolítja, hogy a tartományok sem képviselnek egységes álláspontot a kérdést illetően.

Az elmúlt években egyre csak nőtt a muszlim népesség aránya Németországban. A szövetségi statisztikai hivatal – az ottani KSH – szerint már 2015-ben körülbelül 4,7 millió muszlim élt Németországban. Ez a szám valószínűleg azóta jóval magasabb az országba ellenőrizetlenül beáramló migránsoknak köszönhetően.

Susanne Schröter a Frankfurti Egyetemen 2008 óta kutatja az iszlámot. Ő a május 8-án megrendezésre kerülő „Az iszlám kendő – a tisztesség vagy az elnyomás szimbóluma?” című esemény egyik szervezője. Még Susanne is meglepődött azon, hogy milyen hírnévre tett szert a konferencia. Elsőként csak egy diákokból álló csoport kritizálta, akik azzal vádolták, hogy az iszlámellenességet terjeszti és a lemondását követelték. De azóta egyre több helyről kapott kritikákat.

Zuher Jazmati, a muszlimokkal szembeni rasszizmus ellen küzdő egyesület egyik tagja szerint már maga a konferencia is a muszlim nők ellen irányuló erőszakra buzdít.

Schröter elmondta, hogy a konferencia ötletét a Frankfurti Múzeum muszlim divatról szóló kiállítása adta, mivel kontextusba szerették volna helyezni a tárlatot. Megjegyezte, hogy a konferenciára olyan embereket, szakértőket is meghívtak, akik saját maguk is viselnek fejkendőt.

Egyébként Schröter már korábban kifejtette a női jogokért harcoló nonprofit szervezet, a Terre des Femmes rendezvényén, hogy nem ért egyet a hidzsáb viselésével. Szerinte az efféle muszlim női ruhadarabok korlátozzák a nők szabadságát és számos egyéb korlátozáshoz köthetők.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Egyre nagyobb a probléma Mexikóban, ahol a közép-amerikai bevándorlók mellett megjelentek az afrikaiak is, akik így próbálnak meg bejutni az Egyesült Államokba.

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

A román állam magyarellenes lépései miatt fognak tüntetni Erdélyben

Az úzvölgyi katonatemető államosításának leállítását, a sírkert eredeti állapotának helyreállítását és Hargita megye prefektusának lemondását, vagy leváltását követeli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) azon a tüntetésen, amelyet kedd délutánra hirdetett meg Csíkszeredába, a Hargita megyei prefektusi hivatal épülete elé.

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Országunkban is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, ami számos fertőző betegséget terjeszt. A klímaváltozás következtében hazánkban nem honos állatok jelennek meg. Köszi, klímaváltozás!

Ha Brüsszel nem változtat a migrációs politikáján, sikertelen lesz

Globálisan sikertelen lesz az Európai Unió, amennyiben nem hajt végre hajtűkanyart a migrációs politikájában, ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége – jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére