Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam újabb toborzója könyörög azért, hogy hazamehessen

Bokor Gábor

2019.04.02. 21:05

A britek hallani sem akarnak arról, hogy visszafogadják a nõt, akinek az volt a feladata, hogy a Közel-Keletre csábítsa a fiatalokat.

A 25 éves Tooba Gondal is bejelentkezett, hogy ő is visszaköltözne a szigetországba, ugyanis nem tetszik neki a jelenlegi élete, pláne azóta, hogy az Iszlám Állam elvesztette területeit, őt pedig fogva tartják. 

Nem követtem el semmit, nem gyilkoltam"

– magyarázta Gondal, hogy miért is akarna visszajutni Nagy-Britanniába.

A hatóságok kiderítették a nőről, hogy a Szíriába való kiutazása után az volt a feladata, hogy fiatal lányokat győzzőn meg arról, milyen jó egy dzsihadista feleségének lenni. 

Gondal jelenleg a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) által üzemeltetett menekülttáborban raboskodik. A nő egy másik toborzóhoz, egy bizonyos Abu Abbas al-Lubanihoz  ment  feleségül. Al-Lubani az egyik brit terroristákat toborzó szervezeten keresztül még pénzt is ajánlott fiatal lányoknak, ha kimennek hozzá Szíriába és ott a feleségük lesz. Tooba Gondal három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy otthagyja a Londonban jó körülmények között élő családját, és inkább al-Lubanit meg persze az Iszlám Államot  választjaA Rojava Információs Központ tájékoztatása szerint Gondal jelenleg az Ayn Issa nevű menekülttáborban van fogva tartva, ahol a két, kiutazása óta megszületett gyerekével él.

Nem akarok itt maradni a táborban. Haza akarok menni, nem jó már itt nekem, mindannyian áldozatok vagyunk"

– mondta az Umm Muthanna Al Britaniyah néven is ismert nő, aki azzal folytatta, hogy Londonnak vissza kellene fogadnia őt, ugyanis ő nem bántott senkit. 

A nőnek amúgy még mindig megvan a brit útlevele, ugyanis az SDF katonái nem vették észre, hogy Gondal azt a gyereke pelenkájába rejtette. 

Túl zsúfolt a tábor, nem jó itt. Haza akarok menni"

– fogalmazott a terroristafeleség, aki jó eséllyel nem térhet vissza Nagy-Britanniába, ugyanis a londoni vezetés eddig minden esetben visszautasította, hogy bárki visszatérjen, aki egyszer már elhagyta az országot egy terrorszervezet kedvéért. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére