Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam új terroristái: a tehenek

Bokor Gábor

2019.09.03. 22:04

Tejet is ad, bombát is.

Iraki jelentések szerint a minden területét elvesztő terrorszervezet súlyos bajban van, nem találnak már olyan fiatalokat, akik hajlandóak lennének a dzsihád nevében öngyilkos merényleteket végrehajtani. Az iszlamisták ezért alternatív megoldáshoz nyúltak, a tehenekhez. Az iraki biztonsági erők arról számoltak be, hogy az elmúlt időszakban megszaporodtak azok az esetek, mikor a robbanást tehenekkel hajtották végre.

A kurd Rudaw hírügynökség szerint övek segítségével nagy adag robbanószert helyeztek el az első alkalom során két tehénre, és egy katonai támaszpontot támadtak meg ezzel a Bagdad melletti Dijála kormányzóságban. Az eset a múlt héten történt, a két tehén elpusztult, egy iraki katona megsérült.

Fotó: AFP

A terrorszervezet nem tud merénylőket toborozni, tehenekkel improvizálnak

mondta Sadiq Husseini a hírügynökségnek.

Dijála kormányzóságban bár az összes területet visszafoglalták az ISIS-től, a merényletek nem szűntek meg, az elmúlt hónapokban több támadás is történt. Állatokat felrobbantani amúgy nem egyedi eset, Pakisztánban és Afganisztánban az iszlamisták legalább hatszor robbantottak fel szamarakat 2010 óta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére