Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam koszovói dzsihadistái hazatérhetnek

Tóth Dalma

2019.10.03. 12:28

Az Iszlám Államnak több ezer tagját tartják fogva kurd táborokban. A legtöbb európai ország – köztük Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság – nem hajlandó visszafogadni dzsihadista állampolgárait, azonban Koszovó másképp gondolkodik.

Pristinában még április 20-án hajnalban szállt le egy gép 110 koszovói állampolgárral a fedélzetén. Hogy mi a különleges ebben? Az, hogy közülük mindannyian az Iszlám Állam tagjai voltak, de most hazaszállították őket a kurd fogolytáborokból. A gépen férfiak, nők és gyerekek is ültek, akiket gyorsan továbbszállítottak buszokkal. A férfiakat a podujevói börtönbe vitték, a nőket és a gyerekeket pedig orvosi és pszichológiai vizsgálatra küldték a Vranidol központba.

Az eredeti nevét nem vállaló Vlora is még áprilisban tért haza a többiekkel, azóta házi őrizetben van a szülei farmján kétéves kisfiával. A 22 éves nő 5 éven keresztül szolgálta az Iszlám Államot. Még 17 éves volt, amikor csatlakozott a terrorszervezethez egy koszovói férfival együtt, aki azóta már meghalt. Azt hazudta a szüleinek, hogy Törökországba megy nyaralni, miközben Szíriába szökött. A nő második férje is meghalt, a harmadik még életben van, fogságba esett. Ő szintén a Balkánról csatlakozott a terrorszervezethez, de nem Koszovóból – Vlora többet nem árult el róla.

A kép illusztráció | Forrás: AFP

A 22 éves nő szerint is hiba volt csatlakozni az Iszlám Államhoz, azonban azt nem érti, miért emelnek emiatt vádat ellene, hiszen ő csak otthon volt, nem csinált semmit, nem voltak rossz szándékai, állítása szerint csak a férjeit követte. Vlora hallani sem akar a szörnyűségekről, amiket a terrorszervezet elkövetett. Elmondása szerint amit ő látott, az csak a háború utáni pusztítás volt, áldozatként tekint magára: reméli, börtönbüntetés nélkül megússza a dolgot, és majd sikerül integrálódnia a társadalomba.

A vallás továbbra is fontos szerepet tölt be az életében, még otthon sem hajlandó megszabadulni a teljes testet elfedő öltözékétől, a nikábtól, sokat imádkozik és szigorúan tartja a többi vallási előírást is. Vlora édesapja elmondása szerint lánya korábban még fejkendőt sem viselt, ezért még a család számára is furcsa a 22 éves lány viselkedése.

A reintegrációban segítő pszichológusok orvosi titoktartásra hivatkozva még mindig nem árulják el, hogy a visszafogadottak – köztük Vlora – veszélyt jelentenek-e a társadalomra.

Koszovóból körülbelül 400 dzsihadista csatlakozott a terrorszervezethez.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Végre előbújhat a nap!

Hétfőn még sokfelé felhős idő várható, de keddtől egyre több napsütés vár ránk.

74 éve kezdődött a magyarországi németek kitelepítése

A kollektív bűnösség elve alapján németeket telepítettünk ki, miközben a csehek ugyanilyen indokkal a németek mellett a magyarokat is megpróbálták eltüntetni az országukból.

Folytatódik a magyar álom a kézilabda Eb-n: megvertük a szlovénokat!

Folytatódik a magyar álom a kézilabda Eb-n: megvertük a szlovénokat!

Csodálatos második félidőt produkálva óriási győzelmet aratott Magyarország!

Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Egy úttörő ír kutatócsoport ment utána DNS-tesztek és anyakönyvi kivonatok tucatjaival, hogy vajon mennyire volt gyakori a megcsalás a városiasodás hajnalán.

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

Újabb lépés a teljes cenzúra felé: a Soroshoz köthető Avaaz egyesíti az erejét néhány másik szervezettel, hogy közösen kilobbizzák a YouTubenál, hogy a videómegosztón tiltva legyenek a „nem megfelelő ideológiájú” tartalmak, és büntetve legyenek azok készítői.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére