Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam a rabok szerveiből is pénzt csinált a feketepiacon

Tóth Dalma

2019.04.27. 19:40

A terrorszervezet kegyetlenül bánt a rabjaival. Orvosi kísérleteket hajtottak végre rajtuk, valamint kereskedtek a szerveikkel.

A 10 fős csapat, amelyet egy brit orvos, Issam Abuanza vezetett, ismeretlen anyagokkal kísérletezett a foglyokon. Ha kellett, eltávolították a szerveiket is, hogy azokat a sebesült dzsihadistáknak adják, vagy pénzzé tették őket a feketepiacon. A hírek szerint néhány szervet (csak úgy) beraktak a rabok cellájába elrettentésképpen. 

A brit kormány információi szerint Abuanza gyorsan lépkedett a ranglétrán, hiszen egy év alatt, 2015-re az Iszlám Állam "egészségügyi miniszterévé" vált. 

Feleségét és gyermekét 2014-ben hagyta magára Sheffieldben, hogy csatlakozhasson a terrorszervezethez. Korábban a Glan Clwyd és a Scarborough kórházban dolgozott. Később költöztek családjával Sheffieldbe, ahol egy online vállalkozásba kezdtek, kaftánokat árultak. A bevétel száz százaléka Szíriában kötött ki, a gyanú szerint a terroristákat pénzelhette. Állítólag Baghúzhoz közeli barlangokban bujkál jelenleg, miután az Iszlám Állam az összeomlás szélére sodródott.

Abuanza szörnyű tetteihez vélhetően egy másik brit férfi, Mohammad Anwar Miah is asszisztált. Miah korábban Birminghamban gyógyszerészként dolgozott. Miah illegálisan utazott az Iszlám Állam uralta területre, de azt állítja, soha nem tett esküt a terrorszervezetnek. Elmondása szerint 2014 szeptemberében hagyta el Birminghamet, hogy humanitárius munkát végezhessen: négy éven keresztül civileket kezelt Mayadinban. A kelet-szíriai városban egy szír tinédzsert vett el. Azt állítja, hogy soha nem találkozott más brittel saját magán kívül – azaz nem működött együtt Issam Abuanzával, az ISIS egészségügyi miniszterével –, nem ölt meg és nem bántott senkit. Felesége öt hónapos terhes volt, amikor a családot a kurd és arab milíciák alkotta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) őrizetbe vették. Miahnak van egy 9 hónapos kislánya is. Miah a Daily Mail brit bulvárlapnak korábban azt nyilatkozta, vissza akar térni az Egyesült Királyságba, és mivel szerinte a gyerekei is brit állampolgárok, ezért őket is haza szeretné vinni. 

Az információk a Sound and Picture aktivista csoporttól származnak, amelynek tagjai az Iszlám Állam uralta területeken éltek korábban. Több tényt a nyugati hírszerzés is megerősített. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére