Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ISIS már nagyon várja, hogy egy hónap múlva szabadon távozhasson a kedvenc terroristája

Bokor Gábor

2018.09.12. 10:30

A pakisztáni származású Anjem Choudaryt két éve ítélték el, nemsokára elhagyhatja a börtönt és újra "munkába állhat".

Két évvel ezelőtt ítélték el az Iszlám Állam legsikeresebb brit hittérítőjét, a pakisztáni származású Anjem Choudaryt. Bár 2016. szeptember 7-én a dzsihadista prédikátor öt és fél évet kapott, jó magaviselete és egyéb engedmények miatt már a jövő hónapban szabadlábra helyezhetik és folytathatja áldásos tevékenységét. 

Hiába derült ki az Iszlám Állam nézeteit valló férfiról, hogy veszélyes – tudniillik több terrortámadás szervezésében segédkezett –, a brit hatóságok mégis kiengedik a rácsok mögül. A hivatalos indoklás szerint azért ítélték el két évvel ezelőtt, mert a YouTube-ra feltöltött videóiban folyamosan arra biztatta a követőit, hogy csatlakozzanak a terrorállamhoz és kövessenek el terrortámadásokat a nyugati világ ellen. 

Mint ismert, a London Bridge-en elkövetett terrortámadás végrehajtója, Khuram Butt is a Choudary-féle terrorsejt tagja volt, és az elítélt hitszónok biztatására hajtott a tömegbe. 

Egy muszlim férfi, aki a gyűlöletével fojtott meg egy egész országot

Mindössze öt és fél évet kapott az a hitszónok, aki az Iszlám Államot éltette a Nagy-Britanniában. Sokkal nagyobb probléma, hogy elmondása szerint a rácsok mögött radikalizálni fogja a többi rabot. Anjem Choudary Londonban született pakisztáni bevándorlók gyermekeként. Jó szervezőkészsége miatt hamar lépkedett fel a brit muszlim közösség ranglétráján.

A börtönökért felelős miniszter, Rory Stewart szerint hiába szabadul nemsokára Choudary, a titkosszolgálatok árgus szemmel fogják követni minden lépését, hogy megakadályozzák a jövőbeli terrortámadásokat. A politikus úgy fogalmazott az Evening Standard című lapnak adott interjújában, hogy az iszlamista még most is nagyon veszélyes és komoly befolyással rendelkezik a brit iszlamisták körében.  

Anjem Choudary közeli ismerőse, barátja volt továbbá annak az Abu Rumaysah-nak, aki az Iszlám Állam oldalán harcolt Szíriában. A Siddhartha Dhar néven született férfi több, kivégzést bemutató filmben is szerepelt. Choudary a 2010-es évektől lett igazán aktív, több interjút is adott neves tévécsatornáknak, ahol minden alkalommal elmondta, hogy ő bizony egyetért az Iszlám Állammal, és az az álma, hogy egyszer fekete zászló lobogjon a brit parlament tetején. Ekkor vívta ki leginkább a britek ellenszenvét. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére