Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az írek és a lengyelek integrálódnak, a muszlimok nem

Nagy Gábor

2016.11.04. 07:34

A párhuzamos társadalmak még a végtelenben sem metszik egymást!
BLACKBURN, 07:34

A párhuzamos társadalmak még a végtelenben sem metszik egymást!

Egy, a városban született brit újságíró készített riportot Blackburn muszlimjairól, ahol ellentmondásos tapasztalatokat gyűjtött. Véleménye szerint a muszlimok – ellentétben más bevándorló csoportokkal – nem integrálódnak, így két város alakult ki párhuzamosan a településen.

Már Paul Baldwin fogadtatása sem volt egyszerű, mikor hazalátogatott. Néhány fiatal muszlim az autóból kihajolva rögtön azt kiabálta:

Mi a f888szt keresel itt?"

Pedig az újságíró csak arra volt kíváncsi, hogy működik a gyakorlatban az integráció, a multikulturális társadalom, miként tudnak együtt élni az őslakosok és a bevándorlók. Baldwin azt tapasztalta, hogy eleinte, mikor kérdezősködni kezdett, az interjúalanyai gyanakodva méregették.

A Blackburnben eltöltött idő alatt, és a helyiek elbeszélései alapján az újságíró azt érzékelte, hogy az iszlám sokkal tisztább formában létezik a városban, mint az anyaországban. Naseem – Baldwin egyik interjúalanya – például hangsúlyozta, hogy az iszlám a béke vallása, és hozzátette azt is: elutasítja az Iszlám Államot. Az újságírónak elmesélt egy általa átélt esetet is, amikor fehér férfiak inzultálták verbálisan, és azzal fenyegették, hogy fejbe vágják egy üveggel. Naseem ugyanakkor állítja: az iszlám a világ leggyorsabban terjedő vallása: „semmi sincs, ami megállítana minket.”

Egy másik fiatal, Mohamed kezdésként elismerte, hogy korábban kisebb bűncselekmények miatt gyakran meggyűlt a baja a rendőrséggel. Mohamed elmondta, hogy míg korábban a megélhetés és a munka miatt jöttek muzulmán bevándorlók az Egyesült Királyságba, mostanában már például hittudósok érkeznek Blackburnbe, kimondottan az iszlám miatt.

Ha a világ legjobb ételeire vagy kíváncsi, Párizsba kell menned, ha az iszlámot szeretnéd tanulmányozni, akkor viszont Blackburnbe”

– tette hozzá a fiatal muszlim.

Az újságíró a Koránról kezdett el beszélgetni a Mohameddel, akinek felemlegette, hogy a muszlimok szent könyve egyes értelmezések szerint konkrét erőszakra buzdít. A válaszadó erre annyit mondott nevetve: kérdezője képmutató, mivel a Biblia is tele van hasonló idézetekkel.

Paul Baldwin a cikkében bevallotta, hogy ő valójában ateista, ezzel együtt pedig kifejti, mitől másabbak a muszlim bevándorlók, mint a nem muszlimok.

Mivel a városban nőtt fel, így elmondása szerint alaposan ismeri a települést. Baldwin szern Blackburnben mindig is voltak ázsiai negyedek, ír gettók, más egyéb kolóniák. Ám míg egy ír, de még egy lengyel család is rövid idő alatt képes volt integrálódni, addig a muszlimoknak már a sokadik generációja sem teszi ezt. Így szerinte Balckburnben valójában két város van, egy fehér és egy muszlim.

A szerző beszámolt a helyi Szent Szív Katolikus Iskolában tett látogatásáról, ahol gyakorlatilag az összes diák muzulmán. Az iskola igazgatója viszont nem aggódik, elmondása szerint a világ leggyorsabban terjedő vallása elől nehéz elmenekülni. A riport készítője is úgy látta, hogy a fiatal muszlimokban nem volt felfedezhető a nem muszlimok iránti ellenszenv.

A 63 esztendős, Karachiból származó boltos, Nadeem Siddiqui viszont nem ilyen derűlátó.

Két város létezik egymás mellett”

– jelentette ki Siddiqui, aki úgy véli, a szaúdi pénzek által támogatott helyi muzulmán iskolákat, mecseteket nem ellenőrzi kellőképpen a brit kormány.

Így pedig szabadon taníthatják azokban a gyűlöletet a fiatal muszlimoknak – jelentette ki, majd hozzátette: „ha ezt nem rendezik, akkor elszabadulhatnak az indulatok, zavargások lesznek.”

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére