Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az iráni merényletet a szaúdiak szervezhették meg

Csordás Bettina

2018.09.24. 18:00

A Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek pénzelte az ahvázi katonai parádén végrehajtott terrorcselekmény elkövetõit - jelentette ki Irán legfelsõ politikai és vallási vezetõje.
Teherán, 18:00

A Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek pénzelte az ahvázi katonai parádén végrehajtott terrorcselekmény elkövetőit – jelentette ki Irán legfelső politikai és vallási vezetője.

Ezekben a gyáva cselekményekben ugyanazok az emberek működtek közre, mint akik Szíriában és Irakban is tevékenykednek. Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek irányítja őket, míg az Egyesült Államok támogatást nyújt nekik"

– olvasható Ali Hamenei ajatollah blogján.

Irán keményen megbünteti a merénylet kitervelőit"

– hangsúlyozta az iszlám köztársaság vezetője.

A délnyugati fekvésű városban hétfőn ezrek lepték el az utcákat, hogy megemlékezzenek a merénylet áldozatairól. Az utcákra vonulók közül többen azt skandálták:

Halál Izraelre és az Egyesült Államokra!"

Egy iráni katonai szóvivő azt állítja, hogy Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek támogatja a merényletet elkövető csoportot, amely kapcsolatban áll az Egyesült Államokkal és az izraeli titkosszolgálattal is. A katona szerint a tetteseket két, Öböl menti országban képezték ki.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk,  egy szombati merénylet során négy fegyveres a tömegbe lőtt, és megölt 24 embert, köztük az iráni elit osztag, a Forradalmi Gárda 12 tagját. A támadásban hatvanan sebesültek meg. Az ahvázi katonai felvonuláson történt merényletet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet, illetve egy iráni arab szeparatista mozgalom vállalta magára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére