Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Interpol a migránsokkal beszivárgó terroristákról figyelmeztet

888.hu

2016.05.18. 17:28

Az Interpol és az Europol közös jelentésében arra hívja fel a figyelmet, hogy radikális iszlamisták felhasználják az embercsempész-hálózatokat arra, hogy bejuthassanak Európába, valamint finanszírozzák a kontinensen levõ sejtjeiket.
LYON, 18:28

Az Interpol és az Europol közös jelentésében arra hívja fel a figyelmet, hogy radikális iszlamisták felhasználják az embercsempész-hálózatokat arra, hogy bejuthassanak Európába, valamint finanszírozzák a kontinensen levő sejtjeiket.

Az Interpol adatai szerint az embercsempészek 5,2 milliárd eurót kaszáltak 2015-ben. Ezáltal a migránsáradat vált az egyik legnagyobb jövedelemforrássá a szervezett bűnözés számára a kontinensen.

Egyre aggodalommal figyeljük, hogy a migrációs útvonalakat valószínűleg arra használják a dzsihadisták, hogy embereket és erőforrásokat juttassanak be az EU területére"

– áll a jelentéseben.

A szervezet jelentésében egyelőre csupán közvetett bizonyítékok szerepelnek.

Néhány ügyben felfedeztük, hogy terroristák is érintettek voltak. Tudomásunk szerint ezek a személyek a migránsokkal érkeztek az EU területére."

A jelentés kiemeli a november 13-i párizsi merényleteket, amelynél bebizonyosodott, hogy két terrorista a közelmúltban érkezett Európába és Görögországon keresztül jutottak be a kontinensre.

Az EU-ba érkező migránsok több mint 90 százaléka igénybe veszi embercsempészek szolgáltatásait útja során"

– mondta az Europol vezetője, Rob Wainwright.

Mindkét nemzetközi ügynökség arra figyelmezteti a közvéleményt, hogy a közeljövőben növekedni fog az Európába érkező migránsok száma.

Egyedül Líbiában 800 000 várják, hogy átkelhessenek az EU-ba.

(Euractive)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére