Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Interpol 173 öngyilkos ISIS merénylõt keres Európában

888.hu

2017.07.22. 10:28

Az Interpol május végén kezdett körözni egy 173 fõt számláló listát. A rajta szereplõ személyek az ISIS öngyilkos merénylõi lehetnek, akiket Európába küldhettek, hogy bosszút álljanak a közel-keleti vereségekért.
WASHINGTON, 10:28

Az Interpol május végén kezdett körözni egy 173 főt számláló listát. A rajta szereplő személyek az ISIS öngyilkos merénylői lehetnek, akiket Európába küldhettek, hogy bosszút álljanak a közel-keleti vereségekért. 

A listát az ISIS elleni harcok alatt állította össze az amerikai hírszerzés, az Interpolnak az FBI küldte tovább. Egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy a terroristák közül bárki is belépett Európába, de a veszély egyértelmű.

A dokumentumokon a belépők neve, csatlakozásuk ideje, legutóbbi ismert tartózkodási helyük szerepel és bármilyen fotó, amit találtak róluk. A dokumentum szerint a gyanúsítottak rejtekhelyeken bujkálnak és bármikor képesek meghalni az Iszlám Államért.

Szakértők régóta attól félnek, hogy ahogy az ISIS gyengülni fog, úgy növekszik majd a bosszúból elkövetett merényletek száma Európában. A figyelmeztetéseket és frissítéseket folyamatosan küldik az európai országok hatóságainak, hogy a létfontosságú rendőrségi információk rendelkezésre álljanak, amikor és ahol szükséges.

Az ügyben Horváth József biztonságpolitikai szakértő is megszólalt. Elmondta, hogy az ISIS zsoldosai várhatóan visszatérnek majd a kontinensre, hogy újabb merényleteket kövessenek el.

A szakértő az M1 aktuális csatornán, szombaton nyilatkozva elmondta, miközben Európa nyugati felére továbbra is tanácstalanság, elbizonytalanodás jellemző az illegális bevándorlás és a terrorizmus kezelésével kapcsolatban, addig az Iszlám Állam európai zsoldosai visszatérhetnek döntő részben Bosznia-Hercegovinába, Koszovóba, Albániába, Macedóniába és Montenegróba.

Horváth József szerint ezeket a zsoldosokat a szervezett bűnözés szívja fel vagy – még rosszabb esetben – terrorakciók végrehajtására vállalkoznak Európában, ami része lehet az Iszlám Állam azon célkitűzésének, hogy rettegésben tartsa a kontinenst.

(The Guardian, MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére