Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az illegális bevándorlók összecsaptak a rendőrökkel egy görög migránstáborban

Tóth Dalma

2019.09.04. 17:58

Könnygázzal oszlatta szét a görög rendőrség a Leszbosz szigetén található móriai migránstáborban azt a tüntetést, amely során az ott tartózkodó, kísérő nélkül érkező – saját bevallásuk alapján – kiskorúak tiltakoztak a rossznak vélt életkörülményeik ellen, és követelték elszállításukat.

Az állítólagos kiskorúak további mintegy 700 migránssal együtt az elmúlt napokban érkeztek Görögországba, de egyelőre nem vették nyilvántartásba őket, és emiatt nem tudtak kérelmet benyújtani menedékjog iránt.

Kiriákosz Micotákisz konzervatív görög miniszterelnök a múlt héten ígéretet tett arra, hogy ismét egyesítenek 116, jelenleg a szigeteken tartózkodó, kísérő nélkül érkező – saját bevallásuk alapján – kiskorút családtagjaikkal azokban az országokban, amelyekkel már sikerült megállapodásra jutni. Ezenfelül további 250 gyereket szállítanak át a szárazföldön található befogadóközpontokba.

Fotó: AFP

Szerdán a móriai migránstáborban tüntetők azt követelték, hogy őket is szállítsák a görög fővárosba. Eddig közel 1500, sebezhető csoportba tartozónak vélt embert szállították át Móriából egy észak-görögországi táborba Micotákisz azon új tervének részeként, amelynek célja az Égei-tengeren található, túlzsúfolt táborok tehermentesítése.

A móriai, 3000 ember befogadására tervezett táborban jelenleg több mint 9300 migráns tartózkodik.A görög szigeteken található, összesen 6000 ember befogadására tervezett létesítményekben jelenleg több mint 20 ezren tartózkodnak, miután az elmúlt időszakban – különösen augusztusban – egyre többen érkeztek a görög partokhoz. Csak szerdán 130 migráns érkezett Leszbosz szigetére azzal a további legalább 227-el együtt, akiket a görög parti őrség tartóztatott fel az Égei-tengeren Híosznál és Számosznál az elmúlt 24 órában.

Az érkezések számának növekedése arra késztette a görög kormányt, hogy felgyorsítsa annak a tervnek a megvalósítását, amelynek célja egyrészt a táborok helyzetének javítása, másrészt viszont a kitoloncolások számának növelése.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére