Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az FBI szerint nem kizárt, hogy az amerikai tüntetéseket külföldről szervezik

888.hu

2020.06.25. 20:25

Az FBI igazgatója félreérthetetlenül utalt arra, hogy szerinte a Kínai Kommunista Párt szítja a feszültséget a háttérből.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatot indított annak érdekében, hogy kiderítsék, milyen szerepet játszottak külföldi politikai tényezők a George Floyd halála után kialakult, idestova egy hónapja tartó amerikai tüntetés- és erőszakhullámában – írja a Daily Mail internetes kiadása.

A közelmúltban számtalan példa volt arra, hogy külföldiek azért avatkoztak be Amerika belügyeibe, hogy növeljék a feszültséget a társadalmunkban. A közösségi és az állami médiát felhasználva propagandát és hamis információkat terjesztenek az Egyesült Államokban, hogy megosszanak minket. Az elmúlt hetekben zajlott erőszakos események kapcsán meg kell vizsgálnunk, hogy történt-e külföldi beavatkozás, mert ennek minden esélye megvan

– fogalmazott az FBI igazgatója, Christopher Wray a Fox Newsnak adott exkluzív interjújában.

Wray nem árulta el pontosan, hogy a nyomozás során eddig mely országok esetleges beavatkozásának lehetősége merült fel. Utalásképp azonban megjegyezte, hogy jelenleg az FBI több mint 2000 olyan aktív üggyel kapcsolatban nyomoz, melynek hátterében Kínát és annak kommunista vezetését sejtik. Ez a szám pedig 1300 százalékkal magasabb, mint a 10 évvel ezelőtti adatok.

Az interjú végén Wray hangsúlyozta, hogy szerinte a Fehér Háznak és a kongresszusnak a törvény teljes szigorával kellene lesújtania az agresszív és erőszakos tüntetőkre, hogy ne tudjanak több szobrot ledönteni. Emellett kiemelte, hogy jó döntésnek tartja Donald Trump amerikai elnök azon rendeletét, amelynek értelmében 10 év börtönt is kaphat az, aki szövetségi tulajdonban lévő műemlékeket rongál meg.

Nem tudni, hogy a fenti nyilatkozat abba sorba illeszthető-e, hogy szópárbajt vívnak az utóbbi időben amerikai és kínai diplomaták. A nyilatkozatháború mögött az ázsiai hatalmi erőegyensúly felborulása állhat; erre utalnak az USA egyes stratégiai lépései. Az egyre magabiztosabbnak látszó Kína külügyminisztere mai nyilatkozatában mindenkit biztosított: Kína a békés fejlődésben érdekelt.

Li Csao-sing Kína külügyminisztere elutasította a Pentagon jelentését, miszerint a kínai hadsereg fenyegetést jelentene a régió számára.

Az amerikai védelmi minisztérium jelentése Washington nyugtalanságának ad hangot Kína növekvő gazdasági és politikai erejéről, és elsősorban attól fél, hogy az Ázsiában létező hatalmi egyensúly felborulása fenyegeti Tajvant.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére