Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az FBI ismerte a coloradói szír ámokfutót

Szabó József

2021.03.24. 14:35

Egy szír férfi lövöldözött a coloradói Arvada vegyesboltjában, ahol mészárlásának tíz halálos áldozata lett.

 

A 21 éves Ahmad Al Aliwi Alissa már többször került a rendőrség látókörébe, mielőtt hétfőn ámokfutásba kezdett a helyi szupermarketben. A gyanúsítottat ismerte az FBI, mivel egy másik ügyben is felmerült a neve – írja a Breitbart.

Egy coloradói nyomozó ezt megerősítve azt mondta, hogy Ahmad Alissával az elmúlt években többször is kellett a rendőrségnek foglalkoznia támadással vagy erőszakos bűncselekményekkel kapcsolatos ügyekben.

A szír férfi bement a bevásárlóközpontba, és elkezdett lövöldözni a vevőkre. Mire kiértek a rendőrök, kilenc embert ölt meg.

Az első rendőr, Eric Talley, aki felvette a harcot a támadóval, halálos sebet kapott.

A többi rendőr viszont sikeresen megfékezte az elkövetőt. A közösségi médiában terjedő videókon látható, hogy a vérző lábú Ahmedet elvezetik az egyenruhások. Az FBI és a rendőrség nyomoz azzal kapcsolatban, hogy mi lehetett az oka a mészárlásnak.

A gyanúsított testvére szerint öccse

mentális betegségektől szenved, paranoia gyötri, és antiszociális hajlamai vannak.

A szír család emigránsként érkezett az Egyesül Államokba, még akkor, amikor Ahmed hároméves volt. Fiatalkorában is többször követett el bűncselekményt,

de az ideológiai és vallási indíttatást az esettel kapcsolatban még nem igazolták a nyomozók.

A szír férfi barátja is nyilatkozott az esetről: „(Ahmed) beszélt arról, hogy a muszlimokkal mennyire szörnyen bánnak. Nem úgy bánnak velük, mint bárki mással. Csak a neve miatt sokan azt mondták rá, hogy Iszlám Állam-szimpatizáns. Nem szép a neve alapján valakit beskatulyázni. Tudom, hogy ez mennyire mélyről fakadt, de azt nem értem, hogy miért ezt a formát választotta igazságának bizonyítására” – közölte nyilatkozatát a CBS4 Denver című helyi lap.

(Nyitóképünk illusztráció)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére