Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európia Unió talicskával tolja bele a pénzt az ukrajnai háborúba

888.hu

2022.07.15. 15:40

Mindeközben széthullik az unió gazdasága. Vajon megéri?!

 

Minden jel arra mutat, hogy az Európai Unió kész arra, hogy eladósítsa magát Ukrajnáért.

 

Listázom:

 

A Bloomberg áprilisban arról számolt be, hogy az Európai Unió szolidaritási alapot készül létrehozni, hogy finanszírozza Ukrajna háború utáni újjáépítését. A portál akkor azt írta, hogy Brüsszel már tudatta a tagállamokkal, hogy

 

várhatóan nekik kell majd állniuk a költségek döntő részét.

 

Az Európai Bizottság (EB) azt tervezi, hogy új kötvényeket bocsát ki Ukrajna rövid távú finanszírozási igényeinek fedezésére a következő három hónapban, a becslések szerint 15 milliárd euró értékben.”

– közölte májusban a Politico-val három, az ügyet ismerő diplomata.

Az ukrán kormány és a Nemzetközi Valutaalap szerint Ukrajnának havonta 5 milliárd euróra van szüksége a gazdaság életben tartásához – a bérek és nyugdíjak kifizetésétől kezdve a kitelepített lakosság ellátásán át a háborúval kapcsolatos egyéb költségekig. Az Egyesült Államok ígéretet tett arra, hogy ennek az összegnek egyharmadát biztosítja, így 10 milliárd euró fedezet nélkül marad.

 

Szintén májusban kilencmilliárd eurós Ukrajnának nyújtandó támogatást jelentett be az Európai Bizottság elnöke.

 

Azt javasoljuk Ukrajnának, hogy az eddig biztosított jelentős rövid távú segélyt új, rendkívüli pénzügyi támogatással egészítse ki 2022-ben, akár kilencmilliárd euró értékben. Természetesen gondolnunk kell a következő időszakra és a szélesebb körű újjáépítési erőfeszítésekre is, amelyekben az Európai Uniónak van felelőssége. Az unió stratégiai érdeke, hogy ezt az újjáépítési munkát vezesse.”

– közölte Ursula von der Leyen.

 

S ha ez még mindig nem lenne elég, az Európai Unió 20 millió euróval (mintegy 7,6 milliárd forint) támogatja az innovációban jeleskedő ukrán induló vállalkozásokat, az új uniós program 60 ezer euróig terjedő közvetlen pénzügyi támogatást nyújt legalább 200, a mélytechnológia területén tevékenykedő ukrán kezdeményezés számára – jelentették be júniusban. A támogatással az EU az induló vállalkozások társulásainak páneurópai hálózatát kívánja létrehozni. Célja, hogy biztosítsa az ukrán technológiai vállalatok üzletmenetének folytonosságát, és előmozdítsa növekedésüket.

 

Hab a tortán, hogy az európai uniós tagországok pénzügyminisztereinek tanácsa (Ecofin) júliusi brüsszeli ülésén egymilliárd euró összegű makroszintű pénzügyi támogatást hagyott jóvá Ukrajnának, ennek célja, hogy az Oroszországgal háborúban álló ország fedezni tudja azonnali és legsürgetőbb finanszírozási igényeit, valamint az ukrán állam gondoskodni tudjon elengedhetetlen funkcióinak ellátásáról.

 

Miből gondolja mindezt finanszírozni az unió?

 

Mindeközben Németország után Magyarország is energia veszélyhelyzetet hirdetett, a brüsszeli bürokraták elvettek tőlünk 560 milliárd forint értékű EU-s támogatást, Romániában több száz településen kapcsolták le az éjszakai közvilágítást, mert nem tudják fizetni a költségeit. Németországban pedig arra kérik az önkormányzatokat, hogy különítsenek el közterületeket, sportcsarnokokat, kiállítótermeket azon polgárok számára, akik nem tudják fizetni a borsos rezsiszámlákat.

 

Tényleg megéri a teljes eladósodásba és gazdasági összeomlásba kormányozni az Európai Uniót elhibázott szankciós politikával a jóemberkedés jegyében?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére