Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az európaiak kétharmada szerint Brüsszel nem annyira jó

888.hu

2018.10.13. 20:50

Friends of Europe (Európa barátai) nevû brüsszeli tanácsadó cég felmérésébõl többek között kiderült, az európaiak csaknem kétharmada nincs meggyõzõdve arról, hogy rosszabb lenne az élet az EU nélkül.

A válaszadók 64 százaléka úgy véli, hogy az EU-n kívül is van jövő. Az Euronews megjegyzi, hogy az arány a fiatalok körében jobb az unióra nézve, hiszen 41 százalékuk szerint rosszabb lenne nélküle az élet.

A franciáknál az EU-átlagnál kevesebben, 41 százalék állította, hogy szerinte az élet ugyanolyan lenne az EU nélkül. Viszont csak 22 százalék szerint lenne rosszabb.

A válaszadók csaknem fele (49 %) szerint az EU jelentéktelen.

A többség szerint az EU-nak három témakörben kellene elsősorban tenni valamit, a béke megtartása, munkahelyek teremtése és a klímaváltozás elleni küzdelem.

A válaszadók 41 százaléka szeretné, ha szavazhatna a EU széleskörű politikai döntéseiről. Az európaiaknak több mint a harmada szeretne nagyobb átláthatóságot arról, hogyan, mire költi az EU a pénzét.

A V4 a realista, míg a többiek idealisták

A visegrádi négyek és a déli tagállamok válaszadói közül több mint 40 százalék mondta azt, hogy az EU fő fókuszában annak kell lennie, hogy fejlessze a gazdasági növekedést.

Ezzel szemben Franciaország, Németország és az északi tagországok az európai értékek és a demokrácia támogatását érzik fontosnak.

(Teljes kutatás itt.)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére