Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Unió Tanácsa rendeletet fogadott el az online terroristatartalom eltávolításáról

888.hu, MTI

2021.03.16. 21:58

Az új szabályok az európai uniós tárhelyszolgáltatókra vonatkoznak, függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e székhellyel a tagállamok valamelyikében.

 

Az Európai Unió Tanácsa rendeletet fogadott el a terroristatartalom online terjesztésének kezeléséről azzal a céllal, hogy az ilyen tartalmakat gyorsan és hatékonyan el lehessen távolítani az internetről, és ennek érdekében egy közös, minden tagállam által igénybe vehető eszközt hozzanak létre – közölte az uniós tanács kedden.

Az érintett vállalatokkal jelenleg fennálló önkéntes együttműködés a jövőben is folytatódik, ugyanakkor a jogszabállyal bővül a tagállamok eszköztára, és szükség esetén gyorsan el tudják távolítani a terroristatartalmakat.

A tagállamok illetékes hatóságai jogosultak lesznek arra, hogy eltávolítási végzéseket adjanak ki,

amelyekben kötelezik a szolgáltatókat, hogy egy órán belül az összes tagállamban távolítsák el vagy tegyék hozzáférhetetlenné az adott terroristatartalmat. A szolgáltató székhelye szerinti tagállam illetékes hatóságának ugyanakkor jogában áll, hogy a más tagállamok által kiadott eltávolítási végzéseket is ellenőrizze. A rendelet előírja kapcsolattartó pontok kialakítását, amelyek megkönnyítik az eltávolítási végzések kezelését, és ezzel elősegítik az együttműködést a szolgáltatókkal.

A tagállamok maguk döntenek arról, milyen szankciókat alkalmaznak abban az esetben, ha a szolgáltató megszegi a rendelet szerinti kötelezettségeit.
Azoknak a tárhelyszolgáltatóknak, amelyek esetében fennáll a terroristatartalom megjelenésének veszélye, konkrét intézkedésekkel kell védeniük szolgáltatásaikat a visszaélésekkel és a terroristatartalmak terjesztésével szemben. A rendelet kimondja, hogy ezeket az intézkedéseket a tárhelyszolgáltató maga válaszhatja meg.

A jogszabály világosan meghatározza a terroristatartalom egységes fogalmát, hatálya pedig egyértelműen körülhatárolt, ezáltal a jogalkotó maradéktalanul tiszteletben tartja az EU jogrendjében védett és az Európai Unió Alapjogi Chartájában biztosított alapvető jogokat. Nem sérülnek a felhasználók és a vállalkozások jogai, így a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadsága, valamint a vállalkozás szabadsága sem. Ennek megfelelően a jogszabály panasztételi mechanizmusokról is rendelkezik, amelyek hatékony jogorvoslati lehetőséget kínálnak mind a szolgáltatók, mind pedig azon felhasználók számára, akiknek tartalmát eltávolították – áll az uniós tanács közleményében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Láthatáron a dugódíj!

Láthatáron a dugódíj!

Állandósulni látszik a dugó a fővárosban – legalábbis az elmúlt napok ezt igazolják. A V4NA brüsszeli informátora szerint nem véletlenül.

Dobrev-kampány: ami tőlük jön, az mérgező. Felfordulunk tőle!

Dobrev-kampány: ami tőlük jön, az mérgező. Felfordulunk tőle!

Nem tartozom azon Dobrev-funok közé, akik isszák a DK miniszterelnök-jelölt jelöltjének szavait.

Dzsihádra biztat az amerikai iskola igazgatóságának tagja

A kapitalizmussal és fehér felsőbbrendűséggel szembeni kiállásra és dzsihádra buzdította az érettségizőket az amerikai iskola igazgatóságának tagja.

A magyarok nem engednek a politikai nyomásnak

 A magyar válogatott nem térdel le, ahogy 1940-ben sem tisztelgett Hitler előtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére