Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az európai szocialisták jobban gyűlölik Orbánt, mint hogy félnének a járványtól

888.hu

2020.03.25. 08:33

Az MSZP-s Ujhelyi István is kiveszi a részét a válságkezelésből: Facebook-oldalán posztolt.

A Szocialisták és Demokraták EP-frakciója most is Orbánt kritizálja, még ebben a helyzetben is az Orbán-gyűlöletük vezeti őket. Most is fontosabb nekik, hogy a Néppárt kizárja-e sorai közül a Fideszt, mint hogy közösen küzdenének a járvány ellen.

A Szocialisták és Demokraták EP-frakciója „elítéli Orbán Viktor miniszterelnök szándékát, amelyet a Covid 19-járvány leple alatt próbál elfogadtatni, és amely korlátlan hatalmat adna a magyar kormány kezébe, hogy rendeletek útján kormányozzon” – olvasható a képviselőcsoport közleménye az MSZP-s Ujhelyi István Facebook-oldalán.


A szocik azt írják, hogy „A koronavírus nem lehet ürügy a demokrácia felfüggesztésére!”, és „mélységesen elítélik a szólás- és sajtószabadság, a demokrácia gyengítését Magyarországon”.

Ujhelyi jó ütemérzékkel spanyol képviselőket idéz, mikor Spanyolországban éppen most hosszabbították meg a szükségállapotot...

Ujhelyi idézi Iratxe Garcíát, S&D frakcióvezetőjét, aki a következőket nyilatkozta:

„A Covid-19 vírus következtében Európának példa nélküli gazdasági, szociális és egészségügyi nehézségekkel kell szembenéznie, és erre rendkívüli válaszokat kell adnia. Azonban ez nem lehet ürügy a demokrácia határozatlan idejű korlátozására. Orbán Viktor csak saját hatalmi érdekeit akarja erősíteni a kialakult egészségügyi krízist kihasználva. A körülményektől függetlenül egyetlen kormány sem kaphat korlátlan felhatalmazást. Felszólítottam az Európai Bizottságot mint a szerződések őrét, hogy haladéktalanul biztosítsa az Európai Unió alapvető értekéinek védelmét, valamint felszólítom a tagállamokat, hogy az Európai Tanácsban a 7-es cikkely keretében azonnal vegyék napirendre ezt a kérdést. A Néppárthoz is lenne egy kérdésem: mivel Orbán és pártja még mindig az Önök politikai családjához tartozik, ezek szerint Önök is támogatják a demokrácia határozatlan idejű felfüggesztését, vagy pedig végre kizárják a Fideszt?

Simona Bonafé, a demokráciáért és alapjogokért felelős frakció alelnöke erre még rátett egy lapáttal:

„A koronavírus elleni küzdelemben sok európai kormány vezet be vészhelyzetet, de eközben biztosítanunk kell, hogy a válaszlépések kimértek és arányosak maradjanak. Ha létezik olyan ember, akiben nem bízhatunk meg, ha a demokratikus alapértékekről van szó, az Orbán Viktor. Felszólítjuk a Bizottságot és a Tanácsot, hogy haladéktalanul lépjenek fel a demokrácia és a jogállam végleges lerombolása ellen.”

OLVASTAD MÁR?

Kínának tíz nap alatt sikerült, nekünk húsz: így húzták fel a semmiből pillanatok alatt a karanténkórházat Kiskunhalason | VIDEÓ

Kínának tíz nap alatt sikerült, nekünk húsz: így húzták fel a semmiből pillanatok alatt a karanténkórházat Kiskunhalason | VIDEÓ

Kórházi ágyakban számolva tulajdonképpen gyorsabban húzták fel, mint ahogy a járvány terjed. Az első ásónyomtól a berendezésig és a villanykörték becsavarásáig 19 nap telt el.

Végképp elgurult Donáth Anna gyógyszere – már a szocik is nekiestek

Végképp elgurult Donáth Anna gyógyszere – már a szocik is nekiestek

A Momentum EP-képviselője olyan fejtegetésbe kezdett, ami az új jogszabályok szerint már súrolhatja a rémhírterjesztés határát. A jelek szerint viszont még akadnak jóérzésű szocialisták is, mert már ők is támadják a Momentum elszabadult hajóágyúját.

31 millió maszk, 152 lélegeztetőgép és 133 ezer teszt érkezett

31 millió maszk, 152 lélegeztetőgép és 133 ezer teszt érkezett

Csaknem 31 millió maszk, 133 ezer teszt és 152 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatóján az Országgyűlés külügyi bizottságában kedden.

Operatív törzs: ha nem tartjuk be az utasításokat, Budapest gócponttá válhat

Operatív törzs: ha nem tartjuk be az utasításokat, Budapest gócponttá válhat

Az eddigi fertőzéses esetek 40 százaléka Budapestre, a Pest megyei agglomerációval együtt 60 százaléka a fővárosi régióra koncentrálódik, ezért rendkívül fontos, hogy a sűrűn lakott régióban mindenki fokozottan tartsa be a járvány terjedését akadályozó korlátozásokat – figyelmeztettek a szakemberek az operatív törzs napi tájékoztatóján.

Íme az Orbán-terv részletei: 75 ezren kapnak diplomát, hitelprogramok és adókönnyítések segítik a vállalkozásokat, felfüggesztik az idegenforgalmi adót

Az Orbán-kormány hétfőn bejelentett gazdasági mentőcsomagjának részleteiről tájékoztatott ma Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Már Ukrajnában is berobbant a járvány: emelkedik a halálos áldozatok száma

Ukrajnában keddre egy nap alatt hét új esettel 45-re emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, az igazolt fertőzötteké pedig 143-mal 1462-re nőtt – hozta nyilvánosságra az egészségügyi minisztérium.

Századvég: a magyarok négyötöde kiáll a kormány gazdaságmentő elképzelései mellett

A magyarok jelentős többsége nem ért egyet azzal az ellenzéki hangulatkeltéssel, hogy a kormánynak ingyenpénzt kellene osztogatnia a koronavírus-járvány nyomán kialakuló gazdasági recesszió idején, helyette a kormány munkahelyvédő és -teremtő politikáját támogatják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére