Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az európai szocialisták jobban gyűlölik Orbánt, mint hogy félnének a járványtól

888.hu

2020.03.25. 08:33

Az MSZP-s Ujhelyi István is kiveszi a részét a válságkezelésből: Facebook-oldalán posztolt.

A Szocialisták és Demokraták EP-frakciója most is Orbánt kritizálja, még ebben a helyzetben is az Orbán-gyűlöletük vezeti őket. Most is fontosabb nekik, hogy a Néppárt kizárja-e sorai közül a Fideszt, mint hogy közösen küzdenének a járvány ellen.

A Szocialisták és Demokraták EP-frakciója „elítéli Orbán Viktor miniszterelnök szándékát, amelyet a Covid 19-járvány leple alatt próbál elfogadtatni, és amely korlátlan hatalmat adna a magyar kormány kezébe, hogy rendeletek útján kormányozzon” – olvasható a képviselőcsoport közleménye az MSZP-s Ujhelyi István Facebook-oldalán.


A szocik azt írják, hogy „A koronavírus nem lehet ürügy a demokrácia felfüggesztésére!”, és „mélységesen elítélik a szólás- és sajtószabadság, a demokrácia gyengítését Magyarországon”.

Ujhelyi jó ütemérzékkel spanyol képviselőket idéz, mikor Spanyolországban éppen most hosszabbították meg a szükségállapotot...

Ujhelyi idézi Iratxe Garcíát, S&D frakcióvezetőjét, aki a következőket nyilatkozta:

„A Covid-19 vírus következtében Európának példa nélküli gazdasági, szociális és egészségügyi nehézségekkel kell szembenéznie, és erre rendkívüli válaszokat kell adnia. Azonban ez nem lehet ürügy a demokrácia határozatlan idejű korlátozására. Orbán Viktor csak saját hatalmi érdekeit akarja erősíteni a kialakult egészségügyi krízist kihasználva. A körülményektől függetlenül egyetlen kormány sem kaphat korlátlan felhatalmazást. Felszólítottam az Európai Bizottságot mint a szerződések őrét, hogy haladéktalanul biztosítsa az Európai Unió alapvető értekéinek védelmét, valamint felszólítom a tagállamokat, hogy az Európai Tanácsban a 7-es cikkely keretében azonnal vegyék napirendre ezt a kérdést. A Néppárthoz is lenne egy kérdésem: mivel Orbán és pártja még mindig az Önök politikai családjához tartozik, ezek szerint Önök is támogatják a demokrácia határozatlan idejű felfüggesztését, vagy pedig végre kizárják a Fideszt?

Simona Bonafé, a demokráciáért és alapjogokért felelős frakció alelnöke erre még rátett egy lapáttal:

„A koronavírus elleni küzdelemben sok európai kormány vezet be vészhelyzetet, de eközben biztosítanunk kell, hogy a válaszlépések kimértek és arányosak maradjanak. Ha létezik olyan ember, akiben nem bízhatunk meg, ha a demokratikus alapértékekről van szó, az Orbán Viktor. Felszólítjuk a Bizottságot és a Tanácsot, hogy haladéktalanul lépjenek fel a demokrácia és a jogállam végleges lerombolása ellen.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére