Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Parlament képviselõi eurómilliókat költenek, de egy centrõl sem számolnak el

888.hu

2018.09.27. 17:30

A The Guardian szerette volna megtudni, hogy az Európai Unió állampolgárait képviselõ személyek mire költik el a fizetésükön túl kiutalt hatalmas összegeket.

Az Európai Bíróság azonban úgy döntött, a parlament képviselőinek nem kell beszámolniuk, hogy mire és mennyit költenek, hiszen ezen adatok nyilvánosságra hozatala sértené a politikusok személyiségi jogait.

Magyarul: hogy mire költik az állampolgárok adóit a brüsszeli álszent demokraták, az nem tartozik az adófizetőkre.

A "brüsszeli bürokraták" számára – a fizetésükön túl – meghatározott évi 50 ezer eurós (ez megközelítőleg 16 millió forintnak felel meg) költségkeretről a képviselőknek semmilyen bizonylatot, számlát vagy igazolást nem kell bemutatniuk. Szokták mondani, hogy ha lúd, hát legyen kövér; ez érvényes Brüsszel vonatkozásában is, hiszen mindezeken túl a képviselők utazási és elszállásolási költségtérítést is kapnak.

A luxemburgi székhelyű bíróság indoklásában kifejtette, hogy a kiadások közzétételének kötelezettsége aláásná az európai parlamenti képviselők magánéletét.

Az Európai Parlament tagjai bruttó fizetésként 8 611 eurót (2 700 000 forint) kapnak, a parlament elhagyása után pedig 206 644 eurót fizetnek ki nekik – mintegy végkielégítésként. A legtöbb parlamenti képviselő a lehető legnagyobb összeget kéri irodabérlésre, de az elszámolásnál semmilyen bizonylatot nem kell bemutatnia. Tehát bemondásra elhiszik a politikusoknak, hogy minden centet irodabérlésre költöttek.

Az EP-képviselők előszeretettel beszélnek az átláthatóságról és a korrupciómentességről, de ha valaki a saját házuk táján szeretne söprögetni, akkor a személyi szabadságra és egyéb jogelvekre hivatkozva megtagadják az elszámolást.

Azok, akik úgy gondolják, hogy a fejlettnyugaton nincs korrupció, csak joguralom és demokrácia, továbbá tökéletesen működik a fékekésellensúlyok rendszere, az tanulmányozza az Európai Parlament álszent politikusainak az adóbevallásait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére