Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Parlament balliberális szárnya még több migránst hozna Európába

Tóth Dalma

2017.04.24. 14:28

A média hallgat arról az európai parlamenti állásfoglalásról, miszerint az embercsempészet ellen úgy harcolnának, hogy legális útvonalakat hoznának létre a migránsok számára Európa felé. Ez azt jelenti, hogy megnyitnák a határokat az illegális bevándorlók elõtt, akik így akadálytalanul tódulhatnának Európába.
BÉCS, 14:28

A média hallgat arról az európai parlamenti állásfoglalásról, miszerint az embercsempészet ellen úgy harcolnának, hogy legális útvonalakat hoznának létre a migránsok számára Európa felé. Ez azt jelenti, hogy megnyitnák a határokat az illegális bevándorlók előtt, akik így akadálytalanul tódulhatnának Európába.

A dokumentum szerint úgy előznék meg az illegális bevándorlást a Földközi-tenger felől, hogy egy biztonságos és legális útvonalat hoznának létre a migránsok számára. A hivatalos irat szerint felgyorsítanák a családegyesítéseket, valamint a bevándorlást propagálnák a harmadik világbeli országokban. Mindez az április 5-én az Európai Parlament baloldali, liberális és zöld többsége által elfogadott dokumentumban szerepel, amit az összes magyar baloldali-liberális párt is megszavazott. Az intézkedéscsomag szerint az EU eddig túlságosan is a bevándorlók beáramlásának csökkentésére vagy megállítására összpontosított.

Megnyitnák a határokat

Ez az jelenti, hogy az illegális bevándorlók beáramlása előtt már nem lenne akadály. Pedig a 2015-ös migránsválság még csak az eleje volt annak, ami Európára vár – állítják a szakértők.

Az Európa Parlament pedig azt szeretné, hogy azonnal készítsenek egy konkrét, kézzelfogható, szervezett, biztonságos és legális utat az Európai Unió felé, az Ázsiából és Afrikából érkező migránsok számára.

Információs kampány

A dokumentum azt javasolja, hogy a harmadik világbeli országokban hozzanak létre egy információs kampányt. A kampány részeként a potenciális migránsokat tájékoztatnák a jogaikról és a kötelességeikről a mobilizáció érdekében, illetve felhívnák a figyelmüket arra is, hogy az Európába tartó út során milyen veszéllyel néznek szembe.

Lényegében az afgán és afrikai migránsok számára könnyebbé tennék az utat az EU, különösképpen Németország és Ausztria felé, ahol ingyenes ellátásban és szociális segélyben részesülnének. Az Afrikából Európa irányába tartó migránsok száma a becslések szerint akár 52 millió fő is lehet.

Humanitárius folyosó

Az Európai Parlament arra kéri a nemzeti kormányokat és a parlamenteket, hogy a migránsok kriminalizálását lehetővé tevő jogi kereteket számolják fel.

Az Európai Parlament elítéli a migrációnak az érintett emberek emberi jogainak sérelmére történő egyre szélesebb körű kriminalizálását..."

– áll a dokumentumban.

Ráadásul a tervek szerint humanitárius vízumot szeretnének biztosítani a migránsoknak, ami egyúttal azt jelenti, hogy az EP figyelmen kívül hagyja az Európai Bíróság azon döntését, miszerint nem lehet kötelezővé tenni a humanitárius vízumot.

Josef Weidenholzer osztrák EP-képviselő, az európai szociáldemokraták elnökhelyettese úgy fogalmazott, hogy itt az ideje, hogy létrehozzunk egy humanitárius folyosót, hogy ezzel is segíthessünk az embereknek.

Az európai állampolgárokat figyelmen kívül hagynák

Kétséges, hogy ezen ötletek révén szabályozni lehetne a tömeges bevándorlást, ami már így is túlterhel sok európai országot. Ráadásul a szakértők szerint a javaslatnak köszönhetően  még több migránsra lehetne számítani Európában. A dokumentum szerint belső fejlesztési pénzeket kellene átcsoportosítani a migránsok számára, ami azt jelentené, hogy kevesebb pénz jutna Magyarország és Közép-Európa számára.

(Wohen Blick)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére