Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az európai kereszténység egyik legrégebbi katedrálisát mecsetté akarják átalakítani a muszlimok

Vincze Viktor Attila

2017.07.19. 20:28

A córdobai katolikus katedrális vált az ébredõ pániszlamizmus egyik legelsõ és legfontosabb céljává, miután a spanyol baloldal ezt kezdeményezõ petícióját 350 ezren aláírták. A córdobai székesegyház megszerzését dollármilliókkal támogatja Szaúd-Arábia és Katar. Az Iszlám Állam számára pedig a templom megszerzése a muszlim Andalúzia visszaszerzését jelentené.
CÓRDOBA, 20:28

A córdobai katolikus katedrális vált az ébredő pániszlamizmus egyik legelső és legfontosabb céljává, miután a spanyol baloldal ezt kezdeményező petícióját 350 ezren aláírták. A córdobai székesegyház megszerzését dollármilliókkal támogatja Szaúd-Arábia és Katar. Az Iszlám Állam számára pedig a templom megszerzése a muszlim Andalúzia visszaszerzését jelentené.

A The Wall Street Journal szerint jelenleg is zajlik az úgynevezett deconquista, ami a reconquista ellentéteként azt jelenti, hogy Spanyolországot visszatérítik az iszlám hitre a katolicizmustól.

Ezt a folyamatot erősíti az is, hogy például döbbenetes módon – a történelmi tényeket abszolút figyelmen kívül hagyva – az UNESCO a spanyolországi Córdoba katolikus katedrálisát Córdoba Nagy Mecsetjeként nevezi meg hivatalosan az utóbbi években.

Az UNESCO szerint az nem számít semmit, hogy az elmúlt hatszáz évben a córdobai templomban csak katolikus szertartásokat tartottak a keresztény hívők.

Kr. u. 550-ben szentelték fel Córdoba katedrálisát keresztény bazilikaként, majd 714-ben a muzulmánok elfoglalták, akik elpusztították és átalakították Córdoba Nagy Mecsetjévé I.Abd al Rahman cordobai kalifa uralkodása alatt. A templomot aztán sok száz évnyi harc után III. Ferdinánd spanyol király idejében vették vissza, 1523-ban lett ismét katolikus a székesegyház. 

A WSJ cikke szerint  a "baloldali spanyol értelmiség" célja gyakorlatilag a katedrális kereszténytelenítése.

A spanyolországi Córdoba régióját irányító baloldali politikai erők az eddigi katolikus katedrálist hivatalosan csak úgymond  "a vallások találkozóhelyévé" kívánják átalakítani.

Ezzel az érveléssel szemben a templom katolikus papjai és a város katolikus hívői szerint az erőltetett és hamis ökumenikus elképzelésnek a katedrálisra erőltetése valójában csak arról szól, hogy militáns ateisták segítségével végre megkaparinthassák az iszlám szélsőségesek azt a szent helyet, amelynek visszaszerzéséért több száz éven át véres harcokat folytattak a katolikus spanyolok.

A helyi keresztény spanyolok úgy vélik: a muszlimok nem titkolt célja az, hogy a szerintük romlott keresztényektől – a már eddig átvett több ezer üres templom mintájára – a córdobai katedrálisban is hamarosan már csak a müezzin hangja szólhasson.

Az iszlám európai térhódítása amiatt aggódók a córdobai katedrális átadásra vonatkozó tervekről szólva ironikusan azt is megjegyzik még, hogy ha ez olyan természetes dolog lenne, akkor vajon miért nem lehet arról hallani, hogy Törökország visszaadja a keresztényeknek  a hajdani konstantinápolyi, mai isztambuli Hagia Sofia (Isteni Bölcsesség  görögül – a szerk.) hatalmas templomát.

Nem mellesleg 85 év után épp most döntött úgy  a török kormány, hogy az eddig csak múzeumként működő Hagia Sofia ezentúl iszlám mecsetként funkcionál.

Az iszlám szélsőségesek világában egyébként Córdoba több, mint egy város, mert az ő szimbolizmusukban Córdoba egyenlő az elveszett kalifátussal. A katolikusok szerint nem véletlen, hogy a baloldali ateisták és a muszlim revansisták éppen Spanyolország egyik legnagyobb katolikus templomát, Córdoba katedrálisát szemelték ki a legújabb megszerzendő célpontjukként.

A bevándorlás legutóbbi hullámaival drámai gyorsasággal nőt a muszlimok száma Spanyolországban is. Az iszlám vallású spanyol népesség majdnem megduplázódott az elmúlt tíz év alatt, hiszen a 2007-es egymillióról 1,9 millióra nőtt az idei évre a hivatalosan nyilvántartott számuk.

Hivatalosan a növekvő iszlám lakosság mellett az is indokolja a katedrális átadását a muszlim hívők számára, hogy 350.000 (feltehetően főként muszlim vagy és ateista) polgár aláírt egy olyan petíciót, amelyet a spanyol "baloldal" indított – úgymond azért –, hogy megszüntesse córdobai katedrális keresztények által való kisajátítottságát.  

De, mint az a napokban kiderült, a Córdoba katedrálisának a muszlimok számára való átadását szorgalmazó tervek mögött Szaúd-Arábia és Katar sok millió dolláros anyagi támogatása is ott áll, ami elsősorban a helyi sajtóban elhelyezett hirdetések esetében konkrétan tetten is érhető.

Ha sikerrel járnak a spanyol "baloldaliak" és sikerül nekik Córdoba székesegyházát iszlám mecsetté változtatniuk, akkor az annak lesz a jele, hogy az iszlám a Közel-Kelet és Afrika nagy részének a meghódítása után sikeresen visszafoglalta a Földközi-tenger medencéjét is. Legalábbis addig a mértékig, ameddig a VIII. században már egyszer sikerrel kiterjedt az iszlám hódítás Európában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére