Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az európai kereszténység egyik legrégebbi katedrálisát mecsetté akarják átalakítani a muszlimok

Vincze Viktor Attila

2017.07.19. 20:28

A córdobai katolikus katedrális vált az ébredõ pániszlamizmus egyik legelsõ és legfontosabb céljává, miután a spanyol baloldal ezt kezdeményezõ petícióját 350 ezren aláírták. A córdobai székesegyház megszerzését dollármilliókkal támogatja Szaúd-Arábia és Katar. Az Iszlám Állam számára pedig a templom megszerzése a muszlim Andalúzia visszaszerzését jelentené.
CÓRDOBA, 20:28

A córdobai katolikus katedrális vált az ébredő pániszlamizmus egyik legelső és legfontosabb céljává, miután a spanyol baloldal ezt kezdeményező petícióját 350 ezren aláírták. A córdobai székesegyház megszerzését dollármilliókkal támogatja Szaúd-Arábia és Katar. Az Iszlám Állam számára pedig a templom megszerzése a muszlim Andalúzia visszaszerzését jelentené.

A The Wall Street Journal szerint jelenleg is zajlik az úgynevezett deconquista, ami a reconquista ellentéteként azt jelenti, hogy Spanyolországot visszatérítik az iszlám hitre a katolicizmustól.

Ezt a folyamatot erősíti az is, hogy például döbbenetes módon – a történelmi tényeket abszolút figyelmen kívül hagyva – az UNESCO a spanyolországi Córdoba katolikus katedrálisát Córdoba Nagy Mecsetjeként nevezi meg hivatalosan az utóbbi években.

Az UNESCO szerint az nem számít semmit, hogy az elmúlt hatszáz évben a córdobai templomban csak katolikus szertartásokat tartottak a keresztény hívők.

Kr. u. 550-ben szentelték fel Córdoba katedrálisát keresztény bazilikaként, majd 714-ben a muzulmánok elfoglalták, akik elpusztították és átalakították Córdoba Nagy Mecsetjévé I.Abd al Rahman cordobai kalifa uralkodása alatt. A templomot aztán sok száz évnyi harc után III. Ferdinánd spanyol király idejében vették vissza, 1523-ban lett ismét katolikus a székesegyház. 

A WSJ cikke szerint  a "baloldali spanyol értelmiség" célja gyakorlatilag a katedrális kereszténytelenítése.

A spanyolországi Córdoba régióját irányító baloldali politikai erők az eddigi katolikus katedrálist hivatalosan csak úgymond  "a vallások találkozóhelyévé" kívánják átalakítani.

Ezzel az érveléssel szemben a templom katolikus papjai és a város katolikus hívői szerint az erőltetett és hamis ökumenikus elképzelésnek a katedrálisra erőltetése valójában csak arról szól, hogy militáns ateisták segítségével végre megkaparinthassák az iszlám szélsőségesek azt a szent helyet, amelynek visszaszerzéséért több száz éven át véres harcokat folytattak a katolikus spanyolok.

A helyi keresztény spanyolok úgy vélik: a muszlimok nem titkolt célja az, hogy a szerintük romlott keresztényektől – a már eddig átvett több ezer üres templom mintájára – a córdobai katedrálisban is hamarosan már csak a müezzin hangja szólhasson.

Az iszlám európai térhódítása amiatt aggódók a córdobai katedrális átadásra vonatkozó tervekről szólva ironikusan azt is megjegyzik még, hogy ha ez olyan természetes dolog lenne, akkor vajon miért nem lehet arról hallani, hogy Törökország visszaadja a keresztényeknek  a hajdani konstantinápolyi, mai isztambuli Hagia Sofia (Isteni Bölcsesség  görögül – a szerk.) hatalmas templomát.

Nem mellesleg 85 év után épp most döntött úgy  a török kormány, hogy az eddig csak múzeumként működő Hagia Sofia ezentúl iszlám mecsetként funkcionál.

Az iszlám szélsőségesek világában egyébként Córdoba több, mint egy város, mert az ő szimbolizmusukban Córdoba egyenlő az elveszett kalifátussal. A katolikusok szerint nem véletlen, hogy a baloldali ateisták és a muszlim revansisták éppen Spanyolország egyik legnagyobb katolikus templomát, Córdoba katedrálisát szemelték ki a legújabb megszerzendő célpontjukként.

A bevándorlás legutóbbi hullámaival drámai gyorsasággal nőt a muszlimok száma Spanyolországban is. Az iszlám vallású spanyol népesség majdnem megduplázódott az elmúlt tíz év alatt, hiszen a 2007-es egymillióról 1,9 millióra nőtt az idei évre a hivatalosan nyilvántartott számuk.

Hivatalosan a növekvő iszlám lakosság mellett az is indokolja a katedrális átadását a muszlim hívők számára, hogy 350.000 (feltehetően főként muszlim vagy és ateista) polgár aláírt egy olyan petíciót, amelyet a spanyol "baloldal" indított – úgymond azért –, hogy megszüntesse córdobai katedrális keresztények által való kisajátítottságát.  

De, mint az a napokban kiderült, a Córdoba katedrálisának a muszlimok számára való átadását szorgalmazó tervek mögött Szaúd-Arábia és Katar sok millió dolláros anyagi támogatása is ott áll, ami elsősorban a helyi sajtóban elhelyezett hirdetések esetében konkrétan tetten is érhető.

Ha sikerrel járnak a spanyol "baloldaliak" és sikerül nekik Córdoba székesegyházát iszlám mecsetté változtatniuk, akkor az annak lesz a jele, hogy az iszlám a Közel-Kelet és Afrika nagy részének a meghódítása után sikeresen visszafoglalta a Földközi-tenger medencéjét is. Legalábbis addig a mértékig, ameddig a VIII. században már egyszer sikerrel kiterjedt az iszlám hódítás Európában.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Különleges adventi programok a Várkert Bazárban december négy vasárnapján

Idén ötödik alkalommal rendezik meg az Advent a Várkert Bazárban című rendezvénysorozatot, amely december 1. és 22. között, vasárnaponként várja a látogatókat. A Várkapitányság Nonprofit Zrt. által szervezett eseménysorozat minden alkalma külön tematika köré épül, így idén a mese, a környezettudatosság, az adományozás és az ünnepi ráhangolódás lesz a nagyrészt ingyenes programok középpontjában.

Szélsőbaloldali kormánykoalíció jöhet létre Spanyolországban

Szélsőbaloldali kormánykoalíció jöhet létre Spanyolországban

Koalíciós kormány létrehozásáról állapodott meg a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és a kommunista Unidas Podemos (Együtt képesek vagyunk) baloldali párttömörülés kedden Madridban.

Magyarország oroszlánrészt vállal az EU biztonsági és védelmi képességeinek fejlesztésében

Magyarország oroszlánrészt vállal az EU biztonsági és védelmi képességeinek fejlesztésében

Magyarország határozottan támogatja azokat az intézkedéseket, amelyek célja megerősíteni az Európai Unió cselekvőképességét a biztonság- és védelempolitika területén – jelentette ki kedden Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Eljött az ideje a felső szintű ukrán-magyar párbeszédnek

Elérkezett az ideje annak, hogy elinduljon az ukrán-magyar párbeszéd a legfelsőbb szinten – mondta a külügyi bizottság fideszes elnöke újságíróknak a testület keddi budapesti zárt ülése után.

Mit lehet tudni a Törökországból nyugatra hazaköltöztetett dzsihadistákról?

Törökország hétfőn kezdte hazaküldeni a mintegy 1150 fogvatartott nyugati származású terroristát, akik korábban az Iszlám Államnak harcoltak.

Légkalapáccsal a diktatúra ellen

Légkalapáccsal a diktatúra ellen

November 7-én, csütörtökön, Magyarországon koncertezett – egész pontosan az A38-on, Budapesten – a német ipari zene egyik „legendás” zenekara, a Test Department. (Nem először tették, mert 1985-ben felléptek Szegeden is, illetve Budapesten, a Petőfi Csarnokban.)

Berlusconi az Európai Néppárt következő kongresszusán a Liga csatlakozását javasolja

Berlusconi az Európai Néppárt következő kongresszusán a Liga csatlakozását javasolja

Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország (FI) elnöke az Európai Néppárt (EPP) november 20-án Zágrábban esedékes kongresszusán a Matteo Salvini vezette Liga belépését javasolja – jelentette az Il Giornale olasz jobbközép napilap kedden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére