Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az európai gázárak jövőre megduplázódhatnak vagy megháromszorozódhatnak egyes országokban

888.hu

2022.06.26. 18:30

Az európai gázárak idén már jelentősen emelkedtek, egy szakértő azonban azt jósolja, hogy az év végére egyes országokban megduplázódhatnak, sőt megháromszorozódhatnak a költségek.

 

Marcell Göttert, az Agenda Austria bécsi kutatóintézet szakértője azt állította, hogy Ausztriában, amely nagymértékben függ az orosz energiaexporttól, például a földgáztól, a költségek az év végére megduplázódhatnak, míg mások szerint Németországban a költségek megháromszorozódhatnak.

 

Göttert szerint legalább 2024-ig nem várható, hogy az energiaárak enyhülni vagy csökkenni kezdenek, miközben a gáz ára a fogyasztók számára már most is mintegy 60 százalékkal emelkedett

– írja a Kronen Zeitung című osztrák lap.

 

A hét elején a német kormány megkongatta a vészharangot a gázellátás miatt: Robert Habeck gazdasági és éghajlatvédelmi miniszter bejelentette, hogy az ország a tél előtt a gázkészletek feltöltése érdekében a szükségállapotok második szintjére lép.

Gázválságban vagyunk. A gáz már szűkös árucikk. Az árak már most is magasak, és fel kell készülnünk a további emelkedésre.”

– mondta Habeck miniszter.

„Nem szabad áltatnunk magunkat, a gázszállítások csökkentése Vlagyimir Putyin orosz elnök gazdasági támadása ellenünk.
– mondta Habeck, majd hozzátette: „Ez egyértelműen Putyin stratégiája, hogy bizonytalanságot teremtsen, felhajtja az árakat és megosztja a társadalmat.”
A hét elején Németország bejelentette, hogy az oroszországi földgázszállítások csökkentése miatt Németország kénytelen lesz nagyobb mértékben szénenergiára támaszkodni az áramellátásban, amit Habeck miniszter jelentett be, aki maga is a német Zöldek pártjának tagja – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére