Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az európai dzsihadista terrorizmus ma már az iszlamista bûnszervezetekre épül

Vincze Viktor Attila

2019.04.07. 20:48

Jytte Klausen terrorizmus-szakértõ legutóbbi kutatása szerint az európai biztonsági szerveknek komolyan kellene venniük azt, hogy jelenleg Európa iszlamista bûnözõi alvilága adja az olyan dzsihadista terrorszervezeteknek a bázisát, mint amilyen az Iszlám Állam is.

A jelenleg a terrorizmus és az európai ügyek szakértőjeként az amerikai Brandeis, valamint Harvard Egyetemen oktató Jytte Klausen szerint a gengszter dzsihadizmus kifejezés használatával jellemezhető legjobban az európai iszlamista terrorizmus működésében az elmúlt években végbement átalakulás.

A dán származású kutató tanulmánya szerint ma már elkerülhetetlen a szervezett bűnözésben részt vevő muszlim hívők és a terrorizmus közötti szoros kapcsolatnak a gengszter dzsihadizmus kifejezéssel történő néven nevezése, egyben a jelenségnek a komolyan vétele is. 

Az Iszlám Állam és egyéb terrorszervezetek ma a tagjaik legveszélyesebb és egyre jelentősebb részét a szervezett alvilág iszlám hívői közül toborozzák. Ezt bizonyítja, hogy például a 2012 és 2017 között Brüsszelben meggyilkolt vagy elfogott dzsihadistáknak a 22 százaléka komoly bűnözői és a szervezett bűnözésen belüli tapasztalatokkal rendelkezett. 

Európában egyre nő a szervezett bűnözés által jelentett veszély, amivel egy időben a bűnbandák működése pedig egyre inkább politikai jelleget ölt. Ez egy új jelenség, mert eddig nem volt kapcsolat az utcai bandák és a politikai erőszak között”

– írja Klausen a tanulmányában, amelyben a profi bűnözőből lett szadisták kiemelt példáiként a párizsi terrortámadások egyik főszervezőjének, Abdelhamid Abaaoudnak, valamint az Iszlám Államon belül Nagy A-ként hírnevet szerző Abderozzak Benarabetnek az esetét is felidézi. 

A szakértő szerint a gengszter dzsihadizmus megszüntetésére a hatóságoknak speciális intézkedések meghozatalával azonnal és a leghatározottabban fel kellene lépniük. Ilyen intézkedésnek kellene lennie például annak, hogy az iszlamista hátterű bűnözőket a börtönökben szigorúan elkülönítik. De mindezek mellett a legfontosabb annak elérése lenne, hogy az iszlám vallású közösségek ne hunyjanak szemet a jövőben a bűnöző muszlim hívők életmódja felett a közösségeiken belül. Sajnos jelenleg számos mecset szélsőséges nézeteket valló iszlám közössége azért nem ítéli el a bűnöző muszlimokat – akiknek a bűnözői tevékenységét egy iszlám országban súlyosan büntetnék –, mert a bűnös tevékenységüket az iszlám számára ellenséges közegben, azaz egy nem iszlám  többségű országban folytatják. 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tudtad-e, hogy: A szexfüggők élete nem móka és kacagás

Tudtad-e, hogy: A szexfüggők élete nem móka és kacagás

Ráadásul gyógyulni sem lehet belőle. Mindent a függőségekről II. rész.

Merkel inkább ülve maradt a német himnusz alatt, csak hogy ne törjön rá a remegés

Merkel inkább ülve maradt a német himnusz alatt, csak hogy ne törjön rá a remegés

A kancellár egy héten belül már másodszor hallgatta végig ülve hazája himnuszát.

Deutsch: a Bizottság új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

Deutsch: a Bizottság új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

Az Európai Unió külső határainak megvédésével a bevándorlást meg kell állítani, az uniós szerződésekben rögzített módon a nemzeti identitást tiszteletben kell tartani, és a közép-európai országok uniós támogatási forrásainak mértékét fenn kell tartani – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén kedden.

Teljes selejtezős siker női tőrben

Teljes selejtezős siker női tőrben

Mind a négy magyar női tőröző sikerrel vette a selejtezőt kedden a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Hatályba lépett a magyarokat is sújtó ukrán nyelvtörvény

Kedden lépett hatályba az ukrán nyelvtörvény, amely igen sok bírálatot kapott nemcsak a kisebbségek részéről, de Ukrajna szomszédaitól is.

Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

A keresztény férfi szerint a nemet a biológia és a genetika határozza meg.

This is the reason why the Brusselite bureaucrats will never understand the success of Orbán

This is the reason why the Brusselite bureaucrats will never understand the success of Orbán

The bureaucrats in Brussels believe that by branding Viktor Orbán a „far right” leader, they can discredit him. Here is the reason why this strategy will always be destined to fail.

A migránsok drogelosztó központként használtak egy olasz templomot

Öt afrikai migráns egy római templomot változtatott drogelosztó központtá.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére