Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Bizottság gendersemleges nyelvezetet szorgalmaz az EU-s intézményekben

888.hu

2021.11.30. 14:20

Készült már genderstratégia, létezik az EP-ben az LMBT- stb. jogok kiszélesítéséért küzdő frakcióközi képviselőcsoport és utazó nagykövet, a testület kimondta, hogy a férfiak is szülhetnek – és most azt is meg akarják mondani, milyen szavakat és kifejezéseket használhatunk – írja az Alapjogokért Központ a közösségi oldalán.

 

„Az Európai Bizottság »Az Egyenlőség Uniója – iránymutatás az inkluzív kommunikációról« címmel belsős dokumentumot készített, melyben szorgalmazzák a gendersemleges, mindenki számára befogadóan ható nyelvezet használatát az uniós intézmények kommunikációjában. A dokumentum bevezetőjében az esélyegyenlőségért felelős máltai munkáspárti biztos, Helena Dalli azt írja: »ez az egység a sokféleségben valódi jelentése«. Mi pedig már azt hittük, hogy az EU-t alkotó 27 állam nyelvi és nemzeti sokszínűségére utal az uniós mottó...” – olvasható az elemzőközpont Facebook-bejegyzésében.

A nyelvhasználati iránymutatásban többek között olyan tanácsokat olvashatunk, mint hogy „ne feltételezzék valakinek a szexuális orientációját, azt, hogy azonosul a születéskor neki tulajdonított nemmel, vagy bináris módon (férfi vagy nő) határozza meg magát”, vagy „ne utaljanak általánosságban az emberekre polgárokként” (mivel jogilag a migránsok nem uniós polgárok), stb.

Megkövetelik továbbá, hogy a nyelvezet legyen „genderszenzitív”, sztereotípiáktól mentes, és kerülje „az olyan kifejezések használatát, amelyek csak a hagyományos heteroszexuális családok létezését ismerik el”.

A bizottság szerint ne használjuk azt a kifejezést, hogy „a karácsonyi időszak stresszes lehet”, hanem mondjuk azt, hogy „az ünnepek stresszesek lehetnek”,

mivel ne feltételezzük, hogy mindenki a keresztény kultúrkör és vallás ünnepeit tartja meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Trump: 2024-ben visszavesszük a Fehér Házat

A „Mentsük meg Amerikát” (Save America) elnevezésű, csaknem két órán át tartó rendezvényen a volt elnök – az idén novemberben esedékes félidős választásokra utalva – kijelentette: fontos, hogy a republikánusok mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban visszaszerezzék a többséget.

4 éves kortól szexuális neveléssel érzékenyítenek a holland óvodákban

Hollandiában a gyermekek szexuális nevelését már négyéves kortól elkezdik, és minden korosztály számára különböző módon oktatják – erről ír a Dutchreview az egyik cikkében. Az oktatásokon nyíltan beszélnek a diákokkal a genderidentitásról és a homoszexualitásról is. Az újság szerint a kisgyerekek hamar megtanulják, hogy „tökéletesen természetes, hogy két férfi vagy két nő szeretik egymást„. A szülők, ha akarnának, sem tehetnének ellene semmit, az állami óvodákban és iskolákban ez kötelező nevelési feladat – írja az Origo.

Rasszista vallomás

Rasszista vallomás

„A cég még tavaly döntött a névváltoztatásról, mivel a régi név és a fekete idős urat ábrázoló logó a felmérések szerint rasszista sztereotípiákat idéz.”

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

Legalábbis a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint.

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

Amikor Solymos Tóni és az Express együttes 1968-ban megírta az „Ó egy kis csók, nem nagy kérés, ezt te is jól tudod” kezdetű, ma is kedvelt dalát, nagy valószínűséggel esze ágába sem jutott, hogy ez a csók nem egy fiatal pár, pontosabban nem feltétlenül egy fiatal fiú és lány egymáshoz vonzódásának gyümölcse.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére