Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Bizottság gendersemleges nyelvezetet szorgalmaz az EU-s intézményekben

888.hu

2021.11.30. 14:20

Készült már genderstratégia, létezik az EP-ben az LMBT- stb. jogok kiszélesítéséért küzdő frakcióközi képviselőcsoport és utazó nagykövet, a testület kimondta, hogy a férfiak is szülhetnek – és most azt is meg akarják mondani, milyen szavakat és kifejezéseket használhatunk – írja az Alapjogokért Központ a közösségi oldalán.

 

„Az Európai Bizottság »Az Egyenlőség Uniója – iránymutatás az inkluzív kommunikációról« címmel belsős dokumentumot készített, melyben szorgalmazzák a gendersemleges, mindenki számára befogadóan ható nyelvezet használatát az uniós intézmények kommunikációjában. A dokumentum bevezetőjében az esélyegyenlőségért felelős máltai munkáspárti biztos, Helena Dalli azt írja: »ez az egység a sokféleségben valódi jelentése«. Mi pedig már azt hittük, hogy az EU-t alkotó 27 állam nyelvi és nemzeti sokszínűségére utal az uniós mottó...” – olvasható az elemzőközpont Facebook-bejegyzésében.

A nyelvhasználati iránymutatásban többek között olyan tanácsokat olvashatunk, mint hogy „ne feltételezzék valakinek a szexuális orientációját, azt, hogy azonosul a születéskor neki tulajdonított nemmel, vagy bináris módon (férfi vagy nő) határozza meg magát”, vagy „ne utaljanak általánosságban az emberekre polgárokként” (mivel jogilag a migránsok nem uniós polgárok), stb.

Megkövetelik továbbá, hogy a nyelvezet legyen „genderszenzitív”, sztereotípiáktól mentes, és kerülje „az olyan kifejezések használatát, amelyek csak a hagyományos heteroszexuális családok létezését ismerik el”.

A bizottság szerint ne használjuk azt a kifejezést, hogy „a karácsonyi időszak stresszes lehet”, hanem mondjuk azt, hogy „az ünnepek stresszesek lehetnek”,

mivel ne feltételezzük, hogy mindenki a keresztény kultúrkör és vallás ünnepeit tartja meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Donáth Gyurcsánynak: nem Orbán bukására kell készülni, „dolgozni kell”

Donáth Gyurcsánynak: nem Orbán bukására kell készülni, „dolgozni kell”

Donáth Anna, a Momentum éppen babát váró exelnöke, EP-képviselője valamitől hirtelen megigazult. Keményen beszólt a hetek óta az embereket a szerinte küszöbön álló kormányváltással hitegető Gyurcsánynak, aki napról napra – minden alap nélküli – a „készülünk” dumával hergeli a népet.

Oroszország energiaexport-bevétele 38 százalékkal nőhet az idén

Oroszország idei energiaexport-bevétele 337,5 milliárd dollár lehet, 38 százalékkal meghaladva a tavalyit, miután emelkedett az olajkivitele, ami párosult a magasabb gázárakkal – áll az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium jelentésében, amelyet a Reuters szerzett meg.

Cannabisfüsttel a demokrácia felé és a nővérke lehet pasi is

Cannabisfüsttel a demokrácia felé és a nővérke lehet pasi is

A zöldek egyik nagy választási ígérete a legális spangli volt. Sokan várták, hogy hasonlóan, mint az USA több államában, Németországban sem számítson bűncselekménynek a marihuánás cigaretta élvezete. „Bevezetjük a kannabiszt a felnőttek élvezeti cikkjeként és külön, erre kijelölt üzletekben fogjuk árusítani” – hangzott el több politikus szájából. Ám az ügy jócskán csúszásban van és elképzelhető, hogy csak 2023-ra realizálható.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére