Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az európai baloldal behódolt az iszlámnak

Horváth József György

2018.03.20. 18:28

Bart De Wever, Antwerpen polgármestere a De Zondag címû flamand lapnak adott rendhagyó interjút a migrációval és Európa iszlamizációjával kapcsolatban.
BRÜSSZEL, 18:28

Bart De Wever, Antwerpen polgármestere a De Zondag című flamand lapnak adott rendhagyó interjút a migrációval és Európa iszlamizációjával kapcsolatban.

Bart De Wever az interjúban kritikus állításokat fogalmazott meg a '68-asokkal kapcsolatban. Szerinte az európai baloldal összehangolt támadást folytat a kereszténység ellen.

Az 1968-as diáklázadásból kinőtt politikus és újságíró generáció baloldali arcai padlóra akarják küldeni a kereszténységet, miközben az iszlámot minden erejükkel védelmezik. Ez nem más, mint színtiszta behódolás"

– vélekedik a flamand politikus, aki polgármestersége mellett az Új Flamand Szövetség-kormány (Nieuwe-Vlaamse Alliantie, N-VA) elnöke.

A flamand politikus kiemelten beszélt arról az alapvető civilizációs különbségről, hogy míg tapasztalata és meglátása szerint az ortodox zsidók sokkal inkább kerülik a konfliktusokat és hajlandóak a békés egymás mellett élésre egy idegen országban, addig a muszlimok sokkal hajlamosabbak az erőszakra. A velük való együttélés minden tapasztalat szerint jóval nehezebb. De Wever kiemelte, hogy az ortodox zsidó közösségek is nagy jelentőséget tulajdonítanak a hitük külső jeleinek kifejezésére, úgy mint a tradicionális öltözködésre vagy a különféle vallási szimbólumok megjelenítésére.

Míg az ortodox zsidók a számukra fontos vallási szabályok betartása mellett békésen élnek Antwerpenben, addig a muzulmánok sokallta erőszakosabban lépnek fel a mindennapokban"

– osztotta meg tapasztalatait az interjúban a polgármester.

A muszlimok mindenhol helyet követelnek maguknak, így a köztereken és az oktatásban is. Viselkedésük miatt jelentős konfliktusok és feszültségek alakultak ki a városban."

Antwerpen Európa egyik legfontosabb és leggazdagabb zsidó kisebbségének ad otthont, a városban lakó muszlimok azonban egyre nagyobb problémát jelentenek. Többek között veszélyeztetik a zsidó közösségeket is.

Bart De Wevert sokan támadták az elmúlt években kritikus véleménye miatt. A belga szocialisták és a bevándorláspárti EP-képviselők folyamatos támadásai ellenére is jól állja a sarat, keményen kitart álláspontja mellett.

Az, ami most Európában történik, tökéletesen tükrözi a baloldal hamis, végletekig eltorzult humanizmusát"

– vélekedik De Wever, aki szerint ez az eltorzult világkép vezetett oda, hogy ma már bármely, a migráció szükségességét megkérdőjelező megnyilvánulást kényszeresen és betegesen a rasszista billoggal illetik a magukból kifordult baloldali véleményformálók.

(De Zondag; RTBF; Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére