Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint nem kellene korlátozni a "menekültek" családegyesítését

Vincze Viktor Attila

2017.10.26. 14:58

Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa szerint el kellene törölni az EU tagállamaiban tartózkodó migránsok családegyesítési szándékát korlátozó tagállami jogszabályokat, mert a menekültek közül sokaknak hátra kellett hagyniuk családtagjaikat, ez pedig csak fokozza a számûzetés traumáját.
STRASBOURG, 14:58

Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa szerint el kellene törölni az EU tagállamaiban tartózkodó migránsok családegyesítési szándékát korlátozó tagállami jogszabályokat, mert a menekültek közül sokaknak hátra kellett hagyniuk családtagjaikat, ez pedig csak fokozza a száműzetés traumáját.

A migránsok családegyesítését egyre szigorúbban szabályozó európai törvények gyakran nem felelnek meg az emberi jogi előírásoknak, ezen korlátozások mihamarabbi felszámolása az érintetteknek és a befogadó társadalmaknak egyaránt hasznára válna – foglalt állást Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa csütörtökön.

A menekültek közül sokaknak hátra kellett hagyniuk családtagjaikat, ez pedig csak fokozza a száműzetés traumáját. Miután menedéket találnak Európában, gyakran a családegyesítés a menekültek első számú prioritása. Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy felismerjük, milyen szörnyűséges lehet számukra, ha megfosztják őket ennek a lehetőségétől"

 – mutatott rá közleményében a lett biztos.

Hozzátette, jelenleg menekültek ezrei kénytelenek tartósan külön élni házastársuktól és gyerekeiktől az egyre szigorodó európai törvények miatt, amelyek gyakorta sértik az emberi jogi normák betűjét vagy szellemét.

A 2015–2016-os migrációs válságra válaszul hozott új szabályok jelentősen megnehezítették a menekültek, s különösen a – menekültstátus helyett – úgynevezett kiegészítő védelemben részesített személyek családegyesítését. Utóbbiak esetében nem tükrözi a valóságot a hatóságoknak az a feltételezése, miszerint csak rövid ideig maradnak Európában, az elhúzó konfliktusok miatt ugyanis az ideiglenes tartózkodás gyakran tartóssá válik"

– hangsúlyozta Muiznieks, aki emellett sérelmezte, hogy a családegyesítésről szóló diskurzus rövid távú politikai megfontolások mentén zajlik a kontinensen, ahol a legfőbb kérdés az, hogy miként lehet csökkenteni az újonnan érkezők számát.

Mint írta, a hátrahagyott rokonok sorsa miatti bizonytalanság meglehetősen káros a menekültek integrációja szempontjából, különösképpen a kísérő nélküli gyerekek esetében, az ET tagországainak ezért újra kellene gondolniuk a jelenleg alkalmazott megközelítésüket.

Muiznieks szerint a családegyesítések ellehetetlenítése ráadásul ellentmond annak a célkitűzésnek is, hogy szabályozott keretek közé szorítsák a migrációt.

Muiznieks úr nyilatkozatából az derül ki, hogy az ET emberi jogi biztosa nemcsak távol áll a valóságtól, hanem egész egyszerűen képtelen az alapszintű logikus gondolkodásra is. Hogy gondolhatja ép ésszel a biztos, hogy a migránsok családegyesítésének engedélyezése szabályozott keretek közé szorítaná a bevándorlást, amikor a hivatalos becslések szerint a családegyesítések révén azonnal megtöbbszöröződne az Európában letelepedő migránsok száma, akikhez ezt követően folyamatosan újabb és újabb családtagok csatlakoznának. Muiznieks úr ezek szerint nem hallott még a sok ezer illegális migráns számára már eddig is "legális" EU-ba jutást lehetővé tevő olyan illegális módszerekről, mint a hamisított örökbefogadások, illetve a pénzért vásárolt névházasságok révén elért családegyesítések. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea is kilép a Jobbik-frakcióból

Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea is kilép a Jobbik-frakcióból

Lassan elfogy a baloldali párt parlamenti képviselőcsoportja.

Az ateista Gyurcsánynak csak a szavazat az Isten

Az ateista Gyurcsánynak csak a szavazat az Isten

Éppen 14 éve annak, hogy az őszödi beszédében Gyurcsány Ferenc bevallotta, hogy eltitkolt adatok révén hazugsággal nyert választást, ami a szabadon választott Országgyűlések harminc éves időszakában demokráciánk kétségkívül legmélyebb és legsötétebb pontját jelentette.

Lányokat védelmeztek, ezért kellett meghalniuk a magyar fiataloknak

Lányokat védelmeztek, ezért kellett meghalniuk a magyar fiataloknak

Újabb részletek derültek ki a Deák téri kettős gyilkosságról.

Jönnek a migránsok, Görögország 400 rendőrrel erősíti meg a határvédelmet

Jönnek a migránsok, Görögország 400 rendőrrel erősíti meg a határvédelmet

Görögország elővigyázatossági okokból 400 rendőrt küld szerdán a Törökországgal közös szárazföldi határára – jelentette be Todorosz Keonopulosz rendőrségi szóvivő.

Budapest is járuljon hozzá az államháztartás kiadásaihoz!

A főváros az egyik legjobb anyagi helyzetben lévő önkormányzat, ezért más önkormányzatokhoz hasonlóan hozzá kell járulnia az államháztartás kiadásaihoz – reagált Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára kedden este a Hír Tv-ben a főpolgármester állításaira.

Elkészült Orbán Viktor kovászos uborkája | KÉPEK

A miniszterelnök a Facebookra töltötte fel a végeredményt.

Hadházy elérte a célját

Hadházy elérte a célját

Egy politikus viselkedése minta az emberek számára.

Versenyelőnybe kerülhetnek a beruházásokat végrehajtó magyar vállalatok

Új világgazdasági verseny indul a koronavírus-járvány után, és komoly versenyelőnyre tehetnek szert azok a hazai vállalatok, amelyek most fejlesztenek – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak átadásán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére