Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU további 500 millió euró összegű pénzügyi támogatást folyósított Ukrajnának

888.hu, MTI

2022.12.14. 20:40

Az Európai Bizottság további 500 millió euró összegű rendkívüli makroszintű pénzügyi támogatást folyósított Ukrajnának, a pénz az 5 milliárd euró összegű rendkívüli makroszintű pénzügyi támogatás (MFA) utolsó részletét jelenti – közölte a brüsszeli testület szerdán.

 

Az Európai Unió júniusban hagyta jóvá az Ukrajnának szánt makroszintű hitel folyósítását, amely az ország ellen zajló háború okozta finanszírozási szükségleteket hivatott fedezni.

A folyósítás azt követően valósulhatott meg, hogy az Európai Bizottság kedvezően értékelte az október 3-án aláírt egyetértési megállapodásban elfogadott hét strukturális politikai intézkedés Ukrajna általi végrehajtását.

 

Ezen intézkedések célja az ország ellenállóképességének és gazdasági stabilitásának megerősítése, az üzleti környezet javítása, a jogállamiság és a kormányzás megerősítése, valamint Ukrajna energiabiztonságának szavatolása.

A támogatást rendkívül kedvezményes hitelek formájában bocsátották Ukrajna rendelkezésére, lejárata hosszabb futamidejű, mint a szokásos makroszintű pénzügyi támogatások esetében. A szolidaritás jeleként az uniós költségvetés fedezi a kölcsönök kamatait – közölték.

Az orosz-ukrán háború február 24-i kezdete óta Ukrajnának folyósított makroszintű pénzügyi támogatás teljes összege a szerdai kifizetéssel együtt eléri a 7,2 milliárd eurót. Az Európai Unió az elmúlt kilenc hónapban összesen több mint 19,7 milliárd eurós pénzügyi, költségvetési és humanitárius segélyt mozgósított Ukrajna számára.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére