Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU tejel a menekülteknek

888.hu

2016.03.30. 16:58

Élelmezés-kiegészítõ támogatásként tejet juttat a humanitárius katasztrófával fenyegetõ szíriai régióban élõ gyerekek részére az Európai Bizottság.
BRÜSSZEL, 16:58

Élelmezés-kiegészítő támogatásként tejet juttat a humanitárius katasztrófával fenyegető szíriai régióban élő gyerekek részére az Európai Bizottság.

A kiegészítő program révén 350 ezer szíriai gyermek juthat tejhez a közel-keleti régióban összesen 30 millió euró értékben.

A most bejelentett program része annak az 500 millió eurós támogatási csomagnak, amelyet a bizottság tavaly terjesztett be az európai tejtermelő gazdák megsegítésére - tette hozzá. Az összegből kizárólag az unió területén működő tejgazdaságoktól vásárolnak a tejet. A program hozzájárul az Európát sújtó menekültkrízisre adandó válaszokhoz is.

Hrisztosz Sztilianidisz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos a támogatással kapcsolatban elmondta: az unió legújabb élelmiszerprogramja a válság legsérülékenyebb áldozatain segít.

Phil Hogan mezőgazdaságért pedig azt hangsúlyozta: a program egyszerre nyújt segítséget a bajban lévő uniós tejiparnak és gazdálkodóknak, valamint a szíriai konfliktus által sújtott régió szükséget szenvedő gyermekeinek.

Mina Andreeva a Bizottság egyik szóvivője elmondta, hogy a tejet a térségben működő segélyszervezeteken keresztül juttatják el a gyerekekhez.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére