Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU öngyilkosságát vizionálja egy francia közgazdász

888.hu

2020.04.13. 12:04

Nagyon súlyos mondatokat mondott egy olasz lapnak adott interjúban Jean-Paul Fitoussi.

Újabb pénzügyi szakember kongatta meg a vészharangokat az Európai Unióval kapcsolatban. Ezúttal a francia Jean-Paul Fitoussi közgazdász bírálta élesen az EU válaszait a járványra.

Az Quotidiano című olasz portálnak adott interjújában kifejtette, hogy az EU-nak ki kell alakítania egy olyan gazdasági csomagot, amely az egész kontinensre kiterjed.

Fitoussi élesen bírálta, hogy az unió több országa is elutasította az ügynevezett koronavírus-kötvényeket, amelyek lényegében fedeznék, olyan országok államadósságát, mint Olaszország vagy Spanyolország.

A kötvények ötletének elutasítása csalódás számomra, de számítottam rá. Európára sosem lehetett számítani, amikor szükség volt rá. Éppen ezért várható volt, hogy az északi országok nemet mondanak az adósságok kölcsönössé tevésére. Az államadósságok átvállalása nélkül nem lehet megoldani a krízist, ez pedig kollektív öngyilkosság

– fogalmazott a professzor.

Véleménye szerint nem lehet valódi szolidaritásról beszélni. Szerinte két lehetőség van: „vagy egyre inkább víz alá kerülnek az országok, vagy azt teszik, ami politikailag nem korrekt, de elkerülhetetlen: azt mondják, hogy elég, és kilépnek”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére