Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU-n belül már mindenhol behajthatják rajtad az elbliccelt úthasználati díjat

Tóth Dalma

2019.03.04. 16:30

Az Európai Unió új információmegosztási rendszert vezet be, hogy lehetõvé tegye a tagállamok nemzeti hatóságainak, hogy hozzáférjenek egymás gépjármû-nyilvántartási adataihoz, amely által azonosítani tudják azoknak a jármûveknek a tulajdonosait, akik nem fizették be az útdíjat - közölte az uniós tanács hétfõn.
BRÜSSZEL, 16:30

Az Európai Unió új információmegosztási rendszert vezet be, hogy lehetővé tegye a tagállamok nemzeti hatóságainak, hogy hozzáférjenek egymás gépjármű-nyilvántartási adataihoz, amely által azonosítani tudják azoknak a járműveknek a tulajdonosait, akik nem fizették be az útdíjat – közölte az uniós tanács hétfőn.

Az unió közlekedési tanácsának elfogadott határozata szerint az új szabályok átjárhatóbbá, egyúttal költséghatékonyabbá és felhasználóbarátabbá teszik az elektronikus útdíjszedési rendszereket – közölte az MTI.

Az irányelv célja az elektronikus útdíjszedő rendszerek átjárhatóságának biztosítása az egész uniós közúthálózatra, városi és városok közötti autópályákra, fő- és mellékutakra, valamint az alagutakra vagy a hidakra, továbbá a kompokra vonatkozóan. Emellett célja az unión belüli bárminemű útdíj fizetésének elmulasztása által érintett járművekre, és az ilyen járművek tulajdonosaira vagy üzemben tartóira vonatkozó gépjármű-nyilvántartási adatok határokon átnyúló cseréjének elősegítése.

Az új szabályozás felszámolja továbbá az olyan adminisztratív akadályokat, mint például a körülményes jóváhagyási eljárások és a szabványoktól eltérő, sajátos helyi műszaki előírások – közölték.

Az elfogadott irányelvet ezt követen kihirdetik az EU hivatalos lapjában, majd azt követő 20. nappal lép hatályba. Az új intézkedéseket pedig a hatálybalépéstől számított 30 hónap elteltével kell majd alkalmazni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére