Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU enyhíti az orosz bankok ellen hozott szankciókat

888.hu

2022.07.20. 11:20

Újra lehetővé akarják tenni az élelmiszer-kereskedelmet.

 

Totális bohózatba fullad lassan az EU-s szankciós politika, hiszen mostanra látszik, hogy mindenkinek árt, kivéve Oroszországnak.

Ezt úgy tűnik mostanra látták csak be az Európai Unió döntéshozói, ezért módosítják az orosz bankokat érintő szankciókat.

 

Az Európai Unió szerdán módosítja Moszkvával szembeni szankcióit, lehetővé téve a vezető orosz bankok egyes forrásainak feloldását, amelyekre szükség lehet az élelmiszer- és műtrágya globális kereskedelmének szűk keresztmetszete enyhítésére.”

írja a Reuters.

 

A szankciókat egyébként az Afrikai vezetők is erősen bírálták, hiszen a szankciók erős negatív hatást gyakorolnak a kereskedelemre. Ez pedig súlyos hiányokat okozhatnak Afrika-szerte. Gondoljunk csak arra a sok gabonára, ami a fekete-tengeri kikötőkben ragadt és ami nélkül hatalmas éhínség söpörhet végig az egész kontinensen.

 

A módosított rendelet értelmében, amelyet várhatóan szerdán fogadnak el az uniós küldöttek, az uniós országoknak lehetőségük lesz arra, hogy feloldják a korábban blokkolt gazdasági forrásokat, amelyek a vezető orosz hitelezők, a VTB (VTBR.MM), a Szovcombank, a Novikombank, az Otkritie FC Bank, a VEB, a Promsvyazbank és a Bank Rosszija tulajdonában vannak.”

– írja a Reuters az EU dokumentumára hivatkozva.

Ezek után külön vicc az, hogy az EU mindeddig tagadta, hogy szankciói érintenék az élelmiszer-kereskedelmet.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére