Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU bírósága szerint már akkor is menekült egy szír migráns, ha megtagadja a katonaságot

888.hu

2020.11.19. 14:20

A döntés értelmében jóval több szíriai kaphat menekültstátuszt az unióban.

Mivel fegyveres konfliktusok, különösen polgárháború összefüggésében valószínű, hogy a hatóságok a katonai szolgálat megtagadását politikai szembenállásként értelmezik, a jelenleg is zajló szíriai polgárháború miatt az ottani katonai szolgálat megtagadása olyan tényező, mely menekültként való elismerésre jogosít – ítélkezett az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

Az ügy előzménye, hogy egy hadköteles szíriai személy, aki a katonai szolgálat elől elmenekült hazájából, és állítása szerint felelősségre vonhatják, ha visszatér Szíriába, jogi keresetben vitatja az illetékes német migrációs és menekültügyi hivatal döntését, amely úgynevezett kiegészítő védelmet biztosított számára, menekültstátuszt azonban nem adott neki.

Az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága szerint amennyiben a származási állam jogrendjében nem szerepel a katonai szolgálat megtagadásának lehetősége, nem kérhető számon az érintetten, hogy miért nem hivatalos úton kérelmezte felmentését a szolgálat alól, illetve a katonai szolgálat megtagadása miatt miért menekült el országából.

Egyre több szír migráns kaphat menekültstátuszt az EU-ban

Ítéletében az uniós bíróság úgy vélekedett, hogy fegyveres konfliktusok, különösen polgárháború összefüggésében, ahol nincs jogi lehetőség a katonai kötelezettség elkerülésére, nagyon valószínű, hogy a hatóságok a katonai szolgálat megtagadását politikai szembenállásként értelmezik, tekintet nélkül az érintett valódi személyes indítékaira. A vonatkozó uniós irányelv szerint annak értékelésekor, hogy az érintett megalapozottan fél-e az üldöztetéstől,

nincs jelentősége annak, hogy a menedékjog kérelmezőjét milyen indokok vezérelték a katonai szolgálat megtagadására.

A vonatkozó irányelv értelmezése szerint tehát a katonai szolgálat megtagadása a polgárháború sújtotta Szíriában olyan körülménynek számít, amely menekültként való elismerésre jogosít – közölte ítéletében az uniós bíróság.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabó Tímea és a CIA – megint üzent Anonymus

Szabó Tímea és a CIA – megint üzent Anonymus

Gansperger Gyula: „Sorosnak ezek az emberei bizonyos dolgokat tudnak mozgatni. De a teteje a Gordon.” Azok a beszélgetésrészletek, amelyeket Anonymus hétfőn, illetve ma reggel küldött el az Origo szerkesztőségének, a korábbiakhoz hasonlóan szintén a Városháza értékesítéséről folyó egyeztetéseken hangzottak el, ám nagyrészt a hazai baloldal külföldi kapcsolatrendszeréről és finanszírozásáról szólnak. A legfrissebb hanganyag a tárgyalás kötetlenebb beszélgetéseit tartalmazza, amikor Gansperger Gyula, Bajnai Gordon harcostársa a magyar baloldal és a külföldi gazdasági és politikai érdekkörök összefonódásáról tár fel újabb megdöbbentő részleteket.

Rittenhouse visszaszólt az NBA woke-sztárjának

Rittenhouse visszaszólt az NBA woke-sztárjának

Kyle Rittenhouse visszaszólt LeBron Jamesnek a tweetje miatt, amelyben kigúnyolta az emberölési perében tett vallomását, mielőtt minden vádpontban felmentették volna.

Magyar–izraeli sportkapcsolatok: Hajós Alfrédtól a Beitar magyar gólgyárosáig

Valószínűleg csak a sportszakmában járatosak előtt ismert, hogy a hazai sportélet kiteljesedésében milyen fontos szerepet játszott a magyarországi zsidóság. A tények jobb megismeréséhez nyújt segítséget a „Game Changers”, a magyar–izraeli sportkapcsolatokat bemutató kiállítás a Hidegkuti stadionban, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya és az izraeli nagykövetség szervezett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére